Benzer Film Bulma Yöntemleri

Benzer film bulma yöntemine mi ihtiyacınız var? Bu listede sizlere önerdiğimiz siteleri ve önerileri göz önünde bulundurmalısınız.

Kim bir film ismi belirtildiğinde kendisine ona benzer film bulma aracı istemez, değil mi? Film tutkunları, herhangi bir filmi seyrettikten sonra şaheser olarak görebilir ve doğal olarak onunla arasında birçok ortak nokta bulunan diğer filmleri de izlemek isteyebilir.

Böyle bir durumda çoğu seyirci filmin adını yazıyor ve yanına “benzeri filmler” sözcüklerini ekleyerek arama motorunda bir sorgu gerçekleştiriyor.

Bu elbette ki oldukça yararlı bir yöntemdir ki bunu zaten yazıda sizinle paylaşacağız ama size direkt izlediğiniz filmle çok yakından bir ilgisi bulunan filmleri gösterecek bir araç olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

Aslına bakarsanız bunu yapmanızı sağlayan bir yöntem mevcuttur. Dilerseniz gelin, bu yolu da daha önce izleyip çok beğendiğiniz bir filmi hızlı bir şekilde bulmanızı sağlayacak diğer yöntemlerle birlikte ele alalım.

Benzer Film Bulma Yolları

Herhangi bir filmin tarzında başka bir film daha bulmak istiyorsanız bu yöntemleri kesinlikle denemelisiniz. Nasıl kullanılacağını ve avantajlarını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Movie-Map’i İnceleme

İsminden de anlaşılabileceği üzere Movie-Map sizden önce film ismi istiyor. Daha sonra merkezinde o filmin bulunduğu büyük bir harita sunuyor. Ortada yer alan filme bir film eğer ne kadar yakın olursa iki film birbirine o kadar benziyordur.

Movie-Map web sitesine girdikten sonra arama kutusunun içine filmin adını yazmanız yeterlidir. Otomatik tamamlama özelliği sayesinde siz daha filmin ismini tam olarak yazmadan film zaten çıkacaktır. O filmin ismine basarak onunla çok benzer filmlere ulaşabilirsiniz.

Örneğin “Venom” filmi üzerinden Movie-Map’i deneyelim. Aşağıdan da görebileceğiniz gibi Spider-Man: Far From Home gibi çok yakın filmler geliyor. İkisi de bir Marvel yapımı olduğundan araç doğal olarak iki filmi birbirine çok yakın olarak gösteriyor ama tek faktör de bu değil, filmler haritaya birçok unsur göz önüne alınarak yerleştiriliyor.

Movie Map Kullanımı

Technotoday’de Arama

Technotoday’de de birçok film ve dizinin benzeri yapımlar bulunuyor. Aradığınız filme çok benzeyen filmleri sıraladığımız bir listemizin olup olmadığını kontrol etmek için Technotoday’in arama özelliğini de kullanabilirsiniz.

Arama Motorlarını Kullanma

Google, Yandex, DuckDuckGo, Bing… Kısacası hangi arama motorunu kullanırsanız kullanın, filmin adını yazıp boşluk bırakabilir ve “benzeri filmler” yazarak o çok sevdiğiniz filmin neredeyse aynısı sayılabilecek filmlerin sıralandığı bir listeye ulaşabilirsiniz.

Reddit’te Sorma

Reddit de bir filme çok benzeyen başka bir film bulmanıza yardımcı olabilir. r/MovieSuggestions subreddit’i buna harika bir örnektir. Burada tıpkı sizin gibi vaktini film izleyerek değerlendiren insanlar bulunuyor, aralarından size yardımcı olacak kişiler de çıkacaktır.

Exit mobile version