BenQ W2700 İnceleme

BenQ W2700 projektör

HDR ve 4K, bir zamanlar üst düzey projektörler için ‘bir arada pek görmeye alışık olmadığımız’ özelliklerdi. Günümüzde hem HDR görüntü hem de 4K çözünürlük sunan modeller var. İşte bunlardan biri olan BenQ W2700, performansı ve tasarımı ile son derece iddialı.

BenQ W2700 ile ev sineması

CinematicColor teknolojisi

Şirketin CinePrime Serisi modelleri arasında konumlanan BenQ W2700, sahip olduğu CinematicColor teknolojisi ile öne çıkıyor. Bu teknoloji, ABD film endüstrisinin renk standardı olan DCI-P3’ü destekliyor. Dahası BenQ, sunulan görüntülerin film yönetmenlerinin amaçladığı renkleri daha iyi yansıttığını belirtiyor. Testlerimiz sırasında mükemmel renklerle karşı karşıya kaldığımızı baştan belirtelim ama söz konusu ‘iddianın yanıtını’ Quentin Tarantino veya Steven Spielberg olmadığımız için yorumlamamız pek mümkün değil.

BenQ W2700 boyut

Şaka bir yana BenQ W2700, kendi sınıfının öne çıkan alternatiflerinden biri ve belli başlı birkaç özelliğiyle de beğenimizi kazandı. Bu özellikler arasında kısa mesafeden sağlanan büyük görüntü, dahili hoparlörlerin ses performansı ve nispeten az yer kaplaması ilk sıraları alıyor. Dolapta saklanabilecek ve bir film gecesinde yerinden çıkarılabilecek kadar kompakt bir aygıt. BenQ W2700 4,2 kg ağırlığa sahip, çapı ise sadece 38 cm. Hafif olduğu için çok da endüstriyel olmayan basit bir aparatla tavana da asabilmeniz mümkün.

BenQ W2700 4K Lens

120 inçlik görüntü için yaklaşık 3-4 m uzaklıkta konumlandırma gerekiyor. Ayarları basitçe yapılıyor. Manuel odaklama ve yakınlaştırma ayarları keyifli. Görüntünün yüksekliğini yüzde 10 civarı değiştirebilen manuel bir lens kaydırma kısmı da var. Pek işlevsel değil. Üzerinde bazı tuşlar bulunmakla birlikte kumandasının çok daha iyi olacağını belirtelim. İyi bir boyuta sahip, arkadan aydınlatmalı ve tuş konumlandırmaları gayet başarılı. İki adet 5W hoparlörler geliyor. Gayet tatmin edici, ancak daha güçlü bir ses istiyorsanız özel bir ses sistemine ihtiyacınız olacak. HDMI ve portları, 3.5 mm jack girişi var, bolca porta sahip. Ayrıca güvenlik için Kensington anti-theft slotu da bulunuyor.

BenQ W2700 arka yüz

BenQ W2700 performans

Gelelim performans detaylarına. 2.000 lümenlik projektör sizin için tüm işleri yapıyor ve ana görüntü ayarlarını otomatik olarak en uygun duruma getiriyor. Renkleri, kontrastı ve parlaklığı gayet iyi şekilde ortaya çıkaran 4K (3840 x 2160 piksel) çözünürlüklü görüntü sunuyor. Detaylar genellikle iyi. Ağaçların yeşili, okyanusun mavisi, vb. muazzam. HDR performansı çok iyi. HDR olmayan filmler için Vivid TV ön ayarını seçmenizi önerelim.

TV seviyesinde siyahlar sunmamakla birlikte griler, beyazlar, genel olarak ton geçişleri artı puan aldı. Çoğu renk ideal canlılıkta. İzlediğiniz görüntünün uyandırması gereken duyguyu yaşamanızı sağlayacak renkler elde ediyorsunuz özetle. Projektörlerle ilgili bir diğer merak edilen unsur da şüphesiz fan gürültüsüdür. Bu modelde eğer çok yakından izlemeyecekseniz sesi fark etmeniz imkansız.

Genel itibarıyla beğenimizi kazanan BenQ W2700, üst segment bir projektör arıyorsanız en ideal seçeneklerden biri.

BenQ W2700 Tuşlar

BenQ W2700 teknik özellikler

• Çözünürlük: 4K
• HDR formatları: HDR10, HLG
• Zoom x1.3
• Maksimum parlaklık: 2000 lümen
• Hoparlörler: 2 x 5W
• Portlar: 2 x HDMI 2.0, 3 x USB
• Ağırlık: 4.2kg
• Boyutlar: 38 x 13 x 26cm

Yurt dışı fiyatı yaklaşık 1,700 Dolar

Exit mobile version