BenQ GV1 Mini Projektör ile Sınırsız Eğlence

Taşınabilir projektörlerin karmaşık bir sisteme ihtiyaç duymadığınız senaryolar için harika seçenekler olduğuna şüphe yok. Test merkezimizde ağırladığımız BenQ’nun GV1 taşınabilir projektörü, akıllı telefondaki YouTube videolarını duvara yansıtmak veya sevdiğiniz futbol karşılaşmalarını bahçede izlemek gibi ‘keyifli’ taleplerinize yönelik ilginç bir çözüm. Evden eve, odalar arasında taşıyabileceğiniz, gündüz iş için akşam film keyfi sırasında kullanabileceğiniz bu projektör, kullanım kolaylığı da vaat ediyor.

 

Öncelikle BenQ GV1, akıllı telefonunuz veya bilgisayarınıza kablolu ya da kablosuz olarak bağlanabilen mini bir projektör. Üstelik tasarımıyla neredeyse ‘taşınabilir bir hoparlörü’ anımsatıyor. Bunun kasıtlı bir şekilde atılmış bir tasarım hamlesi olduğunu öğreniyoruz, çünkü bu cihaz aynı zamanda ses sunumuyla da iddialı.

Hopalör ızgarası, parlak sarı renkli bir bantla üstteki projeksiyon kısmını zarif bir şekilde karşılıyor. 15 dereceye kadar hareket edebilen bu kısmın yanı sıra aygıtın üzerinde 4 tane düğme bulunuyor. Bunlar ses seviyesi, güç ve Bluetooth hoparlör olarak kullanım için bir de hızlı bağlantı tuşu. Arka yüzünde bir adet USB Tip-C bağlantı noktası ve şarj girişi var. Burada ayrıca bir HDMI girişi olabilirdi.

Bu arada ekstra bir USB Tip-C kart okuyucusu kullanarak taşınabilir belleklerden de fotoğraf, video aktarabilirsiniz.

GV1, maksimum 200 lümen parlaklık sunuyor. 1920 x 1080 piksele kadar çözünürlük sağlıyor. Pratik bir menüye sahip. Ürünün menüde gezinmek ve ayarlar gibi diğer tüm kullanım gereklilikleri uzaktan kumandası ile gerçekleştiriliyor.

Kurulması oldukça kolay. Açıyorsunuz ve WiFi ile kuruyorsunuz. AirPlay ve Google Cast ile kullanabilirsiniz. Huawei P20 Pro’yla denediğimizde saniyeler içinde görüntüyü yansıttığını gördük. Aynı şekilde destekli bir bilgisayar üzerinden sağlanan ile bağlantıda da ekranda ne izliyorsanız yansıtıyor. 5W ses çıkışı gayet iyi. Odayı dolduran bir ses sunumuna sahip.

Film keyfi veya sunumlar için ideal bir mobil projektör. Aynı zamanda güçlü ses çıkışı sayesinde gerektiğinde sadece hoparlör olarak bile kullanılabilir. İkisi bir arada özetle.

BenQ GV1 Fiyat: 394 Dolar (Yurt dışı fiyatı)

BenQ GV1

Artılar:

Taşıması kolay

Son derece şık ve fütüristik

iOS ve Android desteği

İyi pil ömrü

Kullanımı kolay

Ses çıkışı

BenQ GV1 Eksiler

HDMI girişi olabilirdi


 

Exit mobile version