Bellek Konumuna Geçersiz Erişim Hatası ve Çözümü

Bellek konumuna geçersiz erişim hatası veriyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız bu rehberdeki çözüm yollarını deneyin.

Bellek Konumuna Geçersiz Erişim Hatası ve Çözümü

Bellek konumuna geçersiz erişim hatası mı alıyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Bu hata çok sayıda kullanıcının zaman zaman karşılaştığı bir hatadır.

Bu sorun genellikle kullanıcıların 64-bit üzerinde 32-bit uygulama çalıştırmayı denediğinde, sürücüleri ya da uygulamaları uzun süredir güncellemediğinde, aynı programın önceki bir sürümünü kaldırmadan bir program yüklemeye çalışıldığında ortaya çıkıyor.

Sorunu çözmek için hangi çözüm yollarına başvurabileceğinizi merak ediyorsanız hazırladığımız bu listedeki yöntemler size yardımcı olacaktır.

Bellek Konumuna Geçersiz Erişim Hatası Nasıl Çözülür?

Bu hatadan kurtulmak için yukarıda yer alan yöntemlere başvurabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemler ile ilgili detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sürücüleri Güncelleme

Hata sorunlu ya da uyumsuz sürücülerden kaynaklanıyorsa sürücüleri güncelleyerek hatayı düzeltebilirsiniz. Sürücünün güncellenmiş bir sürümü mevcutsa drive güncelleme programlarını güncelleyerek otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

Sürücüleri kendiniz güncellemek isterseniz aygıt yöneticisini açmak için Windows + R tuşları ile Çalıştır’ı açın. Daha sonra “devmgmt.msc” yazın ve Enter tuşuna basın. Sürücüyü seçip üzerine sağ tıklayın ve sürücüyü güncelleştirin.

Geçici Dosyaları Temizleme

Bu hatayı düzeltmenin bir diğer yolu da %temp% klasörünü temizlemektir. Bu, bilgisayarda büyük yer kaplayan ve çalışan programlar ile çakışan geçici dosyaları da siler. Bu nedenle sorunu büyük bir olasılıkla çözüme kavuşturacaktır.

%temp% klasörünü temizlemek için Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır’ı açın ve “Aç” kısmına %temp% yazın. Enter tuşuna basıp açılan klasördeki dosyaları silin.

Sistem Yapılandırmasında Gerekli Ayarları Yapma

Bu hatanın bir diğer çözüm yolu da sistem yapılandırmasından geçer. İlk olarak Windows + S tuşlarına basarak arama bölümünü açın. Arama kutusuna “Sistem Yapılandırması” ya da “msconfig” yazın. Sistem yapılandırmasını açıp seçmeli başlangıcı seçin.

Başlangıç ögelerini yüklemeyi seçip başlatma kısmından tüm seçeneklerden tiki kaldırın. “Uygula” ve “Tamam” butonlarına sırasıyla basıp değişikliği kaydedin. Son olarak bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun hâlâ devam edip etmediğini kontrol edin.

Sorunu gidermek isteyenlerin yukarıda yer alan adımları uygulaması yeterli oluyor. Bu yazıyı sonuna kadar okuyup rehberde yer alan yöntemleri uyguladıysanız hata muhtemelen ortadan kalkmıştır.

Exit mobile version