Bellabeat Leaf Chakra

Kadın sağlığı teknolojileri ile tanınan Bellabeat’in geniş kesimler tarafından ‘bir sürpriz’ şeklinde nitelendirilen hibrit akıllı broş/kolyesi Leaf Chakra’yı deneyimledik. Öncelikle inovatif bir teknolojiyle karşı karşıya olduğumuzu belirtelim, üstelik fiyatı da son derece mütevazı. Bilirsiniz, hem fiyat hem de inovasyonu aynı anda yakalamak pek zordur. Bellabeat Leaf Chakra, bunu başaran az sayıdaki giyilebilir teknoloji ürünü arasında.

Öncelikle bu giyilebilir cihazın öncülleri mevcut, yani bir tür ‘güncellenmiş versiyon’ şeklinde tanımlanabilir. Bununla birlikte önemli geliştirmeler söz konusu; yeni nesil Bellabeat Leaf Chakra’da stres duyarlılığı ölçümlenebiliyor. Aktivite, beslenme ve dinlenme dediğimiz üç alanda da yine çeşitli ölçümler sunabiliyor.

‘Yaprak’ görünümlü [İngilizce Leaf kelimesinin Türkçesi yapraktır] hoş bir tasarımla sizi karşılayan Leaf Chakra, daha zarif bir Fitbit alternatifi olarak düşünülebilir. Öne çıkan artı noktası ise kıyafetleriniz daha uyumlu olması. Kadınlar için harikulade bir teknoloji. Gül kuvars taşı ve siyah oniks taşı olmak üzere iki seçenek sunuyor.

Bu taşların ‘şifalı’ olduğunu söylemek gibi bir hataya düşmeyeceğiz ama kimi uzmanların kuvarsın sükunet ve güç, oniksin ise sakinlik ve uyum kazandırmada etkili olduğunu söylediklerini belirtmemiz gerekiyor. Tabii ki biz bu incelemede söz konusu ‘güçleri’ test etmedik.

 

Kullanım

Kullanımı t-shirt, spor sütyen ya da kazağa takılabilmesi şeklinde. Kolye olarak da kullanılabiliyor. Bu çokyönlülük gayet önemli bir avantaj. Son bir tasarım detayı olarak IPX6 sertifikası ile su sıçramalarına karşı dayanıklı.

Peki kullanımı nasıl dediğinizi duyar gibiyiz. Yanıtı tam istediğiniz gibi, iOS veya Android işletim sistemine sahip cihazınıza indireceğiniz uygulama ile senkronizasyonu birkaç tıklama sonrasında tamamlıyorsunuz, ardından da akıllı telefon ekranı üzerinden Leaf Chakra’nın yetenekleriyle tanışamaya hazırsınız. Kullanıma dair her şey çok kolay.

Ne işe yarıyor?

Temel günlük aktivitelerinizi kaydediyor. Hedefler belirliyorsunuz ve yakılan kalori, katedilen mesafe gibi verilere ulaşıyorsunuz. Koşu, yüzme gibi herhangi bir aktiviteyi metodik olarak izlemeyebileceğiniz bir cihaz değil, günde 20 dakika yürüyüş veya hafif egzersiz konusunda, zaman içerisindeki ilerlemenizi görebilmeniz için ideal.

Diğer kullanıcılarla rekabet gibi bir özelliği yok, bu yönüyle Fitbit Versa’nın yerini alması zor. Bunun yerine yalnız başına ve kendini çok zorlamadan spora başlayanlar için uygun bir ürün.

Uyku takibi özelliği

 

Uyku takibi özelliğine sahip. Beş günlük bir uyku süresi ortalamasını ele alarak size son derece doğru şekilde sunabiliyor. Ek olarak kısa şekerlemelerinizi de süreye ekliyor. Yalnız bu fonksiyon için takılı olacağı yerin önemi yüksek, mesela pijamaya takıldığında gece uykusunu doğru şekilde izleyemiyor. Nabız ölçme ve GPS özelliklerinin bulunmadığını da hatırlatalım.

Artılar:

Şık tasarım

Kolay kullanım

Sağlık takibi

Suya dayanıklı

Farklı şekillerde giyilebilme

Eksiler:

Daha hafif olabilirdi

Uyku takibinde sorunlar

Motivasyon tarafında eksiklik


 

Exit mobile version