Behzat Ç. İzleme Sırası Nedir?

Behzat Ç. izleme sırası nasıl olmalı diye sorularınız mı var? Sizi Behzat Ç. evrenine dahil edecek sıralamamızı inceleyin.

Behzat Ç. İzleme Sırası Nedir?

“Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” ismi ile 2010 yılında yola çıkan dizi çok kısa süre içinde büyük bir hayran kitlesi edindi. Ana dizinin yanı sıra birkaç filmle de izleyicileri ile buluşan Behzat Ç. iki kez yeniden başladıktan sonra elbette Behzat Ç. izleme sırası da çok fazla merak edilmeye başlandı.

Televizyon dizisi olarak çıktığı yolculukta “Her Temas İz Bırakır” adlı romanına dayanılarak ilerlenen dizinin final bölümü yayımlandıktan sonra araya uzun bir zaman girdi. Bu aradan sonra dizi iki kez yeniden başladı ama bu sefer öncekinden farklı olarak seyircilere televizyondan değil, dijital yayın platformundan ulaşıldı.

Dijital yayın platformunda yayımlanan ilk sezondan sonra ne yapım ekibinden ne dijital yayın platformundan herhangi bir açıklama gelmedi. Daha sonra dizinin bir şekilde iptal edildiği ortaya çıktı. Daha sonra yine Behzat Ç. evreninden bir karakter olan Ercüment Çözer karakterine özel bir spin-off dizisi geldi.

Bu dizi ile inanılmaz bir başarı yakalandıktan sonra Behzat Ç. yeniden çekilmeye başlandı. Bu dizinin adı ise “Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi” oldu.

Bu bilgiler ışığında anlaşılacağı üzere daha önce hiç Behzat Ç. izlememiş bir kişinin bu evrene nereden başlayacağı öğrenme süreci oldukça karmaşık olabilir. Neyse ki aşağıda yer alan sıralamayı takip ederek Türkiye’nin en çok sevilen polisiye dizisini hangi sırayla izleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Behzat Ç. İzleme Sırası Nasıl Olmalıdır?

Behzat Ç. yolculuğumuz ilk olarak “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” ile başlıyor. Bu evrene ilk kez bakış atacak olanların cinayet büro ve başta Behzat Ç. olmak üzere dizideki tüm önemli karakterler hakkında bilgi edinmesi için ilk olarak televizyon dizisini izleyip bitirmesi gerekiyor.

Daha sonra “Seni Kalbime Gömdüm” filmini izleyebilirsiniz. Bu filmin aslında ana dizi ile önemli bir bağlantısı yoktur. Dolayısı ile ister dizi bitmeden ister dizi bittikten sonra seyredebilirsiniz ama “Ankara Yanıyor” filmi için aynısını söylemek mümkün değildir.

Bu film sadece televizyon dizisi bittikten sonra izlenmelidir çünkü Behzat karakterinin arabası ile çıktığı yoldan sonrasını işliyor.

Aradan yıllar geçtikten sonra Behzat Ç. bir dijital yayın platformu olan BluTV’de yeniden başladı. Burada yayın hayatı toplamda 1 yıl sürdü. Daha sonra Saygı isimli spin-off dizisi çıktı fakat burada bir parantez açmak gerekiyor: Bu dizideki Ercüment Çözer karakteri ile Behzat Ç. dizisindeki Ercüment Çözer aynı kişiler değildir.

Evet, kişilik ve düşünce biçimi bakımından bakıldığında size Ercüment olduğunu hissettiriyor ama Nejat İşler’in dizide Behzat’a yaptığı alaylı göndermenin haricinde Behzat Ç. dizisindeki karakter ile hiçbir ilgisi bulunmuyor.

Son olarak Çekiç ve Gül’ü izleyebilirsiniz. Bu dizi, televizyon dizisi ile bağlantılı olsa da 2019 yılında BluTV’de yayımlanan dizi ile hiçbir alakası yokmuş gibi görünüyor. Esasında dizi Çekiç ve Güç romanına dayansa da evrene sadık izleyicilere saygı yinelemesi eksik edilmiyor.

Exit mobile version