En İyi Beden Değiştirme Filmleri

Beden değiştirme filmleri arasından öne çıkan en iyi yapımları tek bir listede topladık. Bu filmleri mutlaka izlemelisiniz.

Beden değiştirme filmleri arayışında mısınız? Vücut değiştirme, korku filmi senaristleri tarafından en çok işlenen konulardan biridir. Bu filmlerde genellikle herhangi bir insan ruhu başka bir insan bedenine yerleştirilir. Bunun altında ise çoğu zaman bir karşılık yatar.

Popülerlik bakımından bir dönem boyunca korku ve gerilim türlerinin bir alt türü olma yolunda ilerlemiş olsa da çok sık işlenmeye başlanan bir konu hâline geldiğinden insanlar söz konusu filmlerden uzaklaştı. Bunun sonucunda da yılda birkaç kez beyaz perdeye taşınan konu daha seyrek işlenmeye başladı.

Yine de bu filmlerin hâlâ milyonlarca izleyicisi var. Siz de bu seyircilerden biri olduğunuzu düşünüyorsanız hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Beden Değiştirme Filmleri Listesi

Vücut değiştirme filmleri arayışında mısınız? Bu filmleri mutlaka denemelisiniz. Her film, size oldukça kaliteli vakit geçirtebilecek unsurlara sahiptir ve sizden onları keşfetmeniz bekleniyor.

Beden Değiştirme Filmleri Listesi

Like Father Like Son (1987)

Geçmişe dönüp bakıldığında bu tür filmlerin en çok seksenli yıllarda çıktığı görülüyor. Bazı filmler kalite bakımından gerçekten üst düzeydi. 1987 yapımı Like Father Like Son filmi de bu filmlerden biriydi.

Bu filmde ruh çağırma vs. klişeler bulunmuyor. Filmde bir gencin yanlışlıkla bir iksiri içmesinin üzerine bir cerrahın yerine geçtiği görülüyor. Cerrah da aynı şekilde gencin yerine geçiyor. Bu absürtlükten de anlaşılacağı üzere filmin türü korku değil, komedidir.

18 Again! (1988)

18 Again de tıpkı Like Father Like Son gibi komedi filmidir. Filmde 80. yaşını geride bırakan bir adam, 18 yaşındaki torunu David ile kaza geçiriyor. Bunun ardından torunu ile yer değiştiriyor fakat adamın kendisi ayakta gezerken kendisinin yerine geçen torunu komda kalıyor.

Yaşlı adam, torununun bedenindeyken hem onun hayatını doğru bir şekilde yönetmek hem de komada olan vücudunun fişinin çekilmesini engellemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Freaky Friday (2003)

Başrollerini Jamie Lee Curtis ve Lindsay Lohan’ın paylaştığı Freaky Friday’de anne ve kızın bedenleri, fal kurabiyesi yüzünden yer değişir.

İkili, o noktadan sonra birbirlerinin hayatlarını yaşamaya çalışır. Bol bol kahkaha atmak için izlenecek bir film arıyorsanız bu film size oldukça eğlenceli zaman geçirtecektir. Filmin bu kadar komik olmasının sebebi elbette ki iki oyuncunun sergilediği performanstır. Bu nedenle onları ayrıca takdir etmek gerekiyor.

17 Again (2009)

18 Again’den sonra 17 Again’i görmek, size her iki filmin de kötü olduğunu düşündürmesin. 18 Again’in de 17 Again’in de beyaz perdedeki yeri oldukça ayrıdır. Bu filmde bir deliğin içine düştükten sonra 17 yaşına dönen bir adam var ve oğlu ile aynı okulda okumaya başlıyor.

Yaş ilerledikçe gelen vücut ile ilgili sorunlardan eser kalmaması, onu takımına yeniden döndürmeye teşvik ediyor fakat takımına devam etmesi, ona çok şey kaybettirecektir. Bu nedenle iyi bir karar vermesi gerekiyor.

Freaky (2020)

Freaky muhtemelen daha önce denenmemiş olanı yaparak sinemaya yeni bir bakış açısı getiriyor. Kendi hâlinde hayatını sürdüren bir genç kız ile seri katilin bedenlerinin yer değişmesini konu alan filmde genç kız, 24 saat içinde bedenine geri dönmeye çalışıyor.

Yabancı komedi filmleri ile ilgileniyorsanız daha önce hazırladığımız bir listeye de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version