Battlefield 2042’de Battle Royale Modu Oluşturuldu

Bir Reddit kullanıcısı, 100 oyuncunun bir araya gelip savaştığı yeni bir ‘Battle Royale’ modu oluşturduğunu açıkladı.

Battlefield 2042’nin Portal modu, Call of Duty: Warzone tarzı Battle Royale modu yapmak için kullanıldı. Özel yapım “Warfield 100”, oyunculara bazı ilginç geçici çözümler sundu. Oyun öncesi bir lobi, rastgele ganimet, bir kapanış çemberi ve daha fazlasını içeriyor.

u/chbmg isimli bir Reddit kullanıcısı, BF2042‘nin yeni Portal oluşturma araçları içinde kendi Battle Royale’lerini yarattıklarını açıkladı. Reddit kullanıcısı, “Kural düzenleyicide kabul ettiğimden daha fazla saat harcadıktan sonra, Battlefield Portal için tam bir battle royale deneyiminin yaratıldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

Reddit kullanıcısı, modda bulunan ve birçoğu Call of Duty Warzone gibi diğer modern Battle Royale oyunlarına benzeyen bir dizi özelliği açıklıyor. u/chbmg, ince ayarlar ve hata düzeltmelerinin ardından Warfield 100’deki özelliklerin zaman içinde değişebileceğini belirtse de, modun mevcut formatında hala çalışması gereken çok şey var.

Bir Warfield 100 oyununa girerken oyuncular bir lobi öncesi alana gelirler. Rastgele bir teçhizatla donatılan oyuncular, lobinin dolmasını beklerken bu zamanı hedef talimi yapmak için kullanabilirler. Oyuncular daha sonra doğrudan Warfield’a giriş yapıyor.

Oyun modunda, sizi aksiyona sokmak için bir savaş otobüsü veya indirme gemisi yok. Ancak oyuna giren oyuncular paraşütle giriyor. Ayrıca bir başlangıç ​​tabancasının yanı sıra bazı el bombalarıyla donatılıyor.

İşte bu noktada işler ilginçleşmeye başlıyor. Chbmg’nin gönderilerinde açıkladığı gibi, Portal editörü, oyuncuların tabancalarını alıp değiştirmeleri için toprak ganimeti gibi nesnelerin yerleştirilmesine izin vermiyor. Akıllı bir geçici çözümde, Reddit kullanıcısının oyun modu, oyunculara bir silahın yakınında olduklarında “yağmada” kelimelerini görüntüleyen bir ekran mesajı aracılığıyla bildirir. Buradan, oyuncuların üç kez art arda çömelmeleri gerekir. Bu noktada Warfield tanrıları şu anda tutulan silahlarını yakındaki eşyalarla değiştirir.

Ölünce Hapishaneye Düşüyorsunuz

Diğer geçici çözümler, oyunun, ölümcül gaz veya diğer maddeler yerine, bir dış daire oluşturan ve her iki dakikada bir daha küçük bir daireye yaklaşan “bir grup “hack” AI oyuncusundan” oluşan küçülen çemberini içerir. Oyun Modunda karışıklığı önlemek için  de tedbirler alındı. Buna göre AI oyuncuları çember tarafından belirlenen sınırların dışına çıkması halinde ölüyor.

Warzone’a benzer şekilde, Warfield 100’de ölmek sizi kaçma şansınız için savaşabileceğiniz bir hapishaneye gönderir. Warzone (genellikle) gulagda yalnızca bir şansa izin verirken, Warfield 100 biraz daha bağışlayıcıdır. U/chbmg’ye göre, oyuncu her öldüğünde, Warfield’a yeniden katılabilmek için hapishanede bir öldürme yapması gerekiyor.

Exit mobile version