Battlefield 2042 yeni oynanış videosu yayınlandı

Battlefield 2042'nin yeni uzman oynanış videosu yayınlandı. Battlefield 2042'nin Hazard Zone modu Escape from Tarkov'dan ilham almış olabilir.

Battlefield 2042 yakında çıkıyor. Ancak yayıncı Electronic Arts ve geliştirici DICE’ın 22 Ekim’de piyasaya sürülmesinden önce hayranlara oyun hakkında söyleyecekleri birkaç şey kaldı. Birincisi, oyuna aşina olan kaynaklara göre 22 Eylül’de bir beta testi geliyor. Bir diğer önemli satış noktası, kayan yazı tahtası yeni oyun modu olan Hazard Zone.

DICE daha önce “yüksek bahisli, takım tabanlı bir oyun” olarak tanımladığı Hazard Zone’dan bahsetmişti. Ancak şirket, beta sonrasına kadar daha fazla ayrıntıyı ertelemeyi planlıyor. Bu, bazı hayranların modun Warzone veya muhtemelen Escape From Tarkov gibi diğer popüler çevrimiçi atıcıları taklit edebileceğini düşünmesine neden oldu.

HAZARD ZONE MODU FARKLI OLACAK

Kaynaklara göre bu düşünce doğru. Ancak Hazard Zone her şeyden önce Battlefield gibi hissedecek. Her oynadığınızda değişen dinamik hedeflere daha fazla odaklanarak Warzone ve diğer battle royale oyunlarından farklı olacaktır.

Hazard Zone’da, oyuncu kadroları, diğer takımlardan daha uzun süre dayanma umuduyla bir haritaya girecek. Ancak bazı battle royale nişancı oyunlarının aksine; Hazard Zone daha nesnel tabanlıdır. Oyuncu kadroları, rakip kadrolardan ve yapay zeka kontrollü muhafızlardan kaçarken, hayatta kalırken dünyadan istihbarat almalıdır.

Ancak son zamanlardaki diğer popüler oyun tarzları gibi, Hazard Zone da dramayı hızlandırmak için permadeath kullanıyor.

Peki, Battlefield-ness nereden geliyor? Hazard Zone, dinamik dünya olaylarıyla her koşuyu farklı hissettirmeyi planlıyor. Bu, felaketli hava veya diğer korkunç koşullar anlamına gelir. Oyuncuların ayrıca, ekipleri savaşın ortasında tetikte tutması gereken prosedürel hedeflerle de uğraşması gerekecek.

Hazard Zone, Battlefield 2042 oyununun imza modudur

EA ve DICE’ın Hazard Zone’un oyuncuları bağımlı kılacağını ve yıllarca olmasa da aylarca Battlefield 2042’ye geri döneceğini umduğu açıktır. Battle Royale türünün, uzun süredir devam eden canlı hizmet nişancı oyunları yaratmak isteyen geliştiriciler için verimli olduğu kanıtlandı. Ancak aynı zamanda geliştiriciler, rekabetçi bir alanda diğerlerine göre avantaj sağlayacak bükülmeler arıyorlar.

Hazard Zone, DICE ve EA için sınır olacaktır. Battlefield’ın ünlü savaşını yoğun bir ekip hayatta kalma moduyla başarılı bir şekilde birleştirirse; 2042 kalabalığın arasından kolayca sıyrılır.

Exit mobile version