Battlefield 2042, Xbox için Ücretsiz

Battlefield 2042, bu hafta sonu için Microsoft'un Ücretsiz Oyun Günleri programının bir parçası olarak Xbox Live Gold aboneleri için ücretsiz oldu. Peki oyunu indirmeniz için ne yapmanız gerekiyor. Gelin birlikte bakalım...

Microsoft Xbox için Battlefield 2042 oyununu sınırlı süre için ücretsiz olarak veriyor. Xbox’ın Ücretsiz Oyun Günleri sırasında test olacak bir sonraki oyun grubu açıklandı. Sunulan oyunlardan biri özellikle baş döndürücü. Sadece birkaç hafta önce piyasaya sürülen EA ve DICE’ın Battlefield 2042 oyunu; Xbox Live Gold abonelerinin 6 Ocak – 9 Ocak tarihleri ​​arasında indirip oynayabilecekleri bir oyun olacak.

Xbox Live Gold Aboneleri İçin Harika Bir Fırsat

Valve’in Steam Ücretsiz Hafta Sonu özel ürünlerine benzer bir girişim olan Microsoft; oyunculara başlangıçta kaçırmış olabilecekleri oyunları deneyimleme şansı vermek için her ölçekten geliştiriciyle rutin olarak işbirliği yapıyor. Büyük AAA sürümlerinden radarın altındaki bağımsız gezilere kadar her şeyi vurgulayan, genellikle her tür oyuncu için bir şeyler vardır. Her hafta sonu az ya da çok yeni oyunlarla hizmet, Xbox Live Gold üyeleri için harika bir bonus.

Bununla birlikte, platformda Battlefield 2042 kalibresindeki oyunların görünmesi oldukça nadirdir. Ghost Recon: Breakpoint ve Borderlands 3 gibi benzer büyük bütçeli atıcılar, son Free Play Days etkinlikleri sırasında kullanıma sunuldu. Ancak ikisi de bu noktada iki yıldan fazla bir süredir piyasada değil. Electronic Arts, yeni sürüme mümkün olduğunca çok göz atmaya çalışıyor. Ancak oyun topluluğunun dikkatini, başlığın eksik olduğu bir şey gibi görünmüyor.

Microsoft, Battlefield 2042 Oyununu Xbox Kullanıcılarına Sunarak Mantıklı Bir Hareket Yaptı 

Battlefield 2042’nin oyunculardan gelen olumsuz değerlendirmelere rağmen nispeten iyi sattığı bildiriliyor. Lansman haftasında 4,23 milyon kopya değiştirerek, birinci hafta satışlarında Battlefield 1 ve Battlefield 4’ü geride bıraktı. Battlefield 3’ün rekor satış rekorunun sadece yarım milyon gerisinde kaldı. Yine de Battlefield 2042, tamamen çevrimiçi çok oyunculu oyununa bağlı olduğundan; Microsoft’un çevrimiçi oyun hizmetine zaten abone olan oyunculara vermek mantıklı duruyor.

Battlefield serisindeki Battlefield V, Battlefield 1 ve Battlefield 4 gibi diğer oyunlar; muhtemelen bu oyunların yeni oyuncuları serinin Kasım ayında piyasaya sürülen en yeni girişine yönlendireceği umuduyla; 2021’de belirli hafta sonlarında ara sıra verildi. Ancak Battlefield 2042, önceki Ücretsiz Oyun Günleri dönemlerinde sunulan oyunların herhangi birinden önemli ölçüde daha az istikrarlı bir durumda piyasaya çıktı. Seriye yeni başlayanlar, Electronic Arts tarafından desteklenen cilasız ürün tarafından geri çevrilir.

Amaç Eş Zamanlı Oyuncu Sayılarını Artırmak

Bu aynı zamanda son haftalarda hızla düşen eş zamanlı oyuncu sayılarını şişirme amaçlı bir harekettir. Oyunun oyuncu tabanı, lansmanından sadece iki hafta sonra önemli ölçüde düştü. Yayıncı, oyunu Xbox’ın ücretsiz oynama girişiminin bir parçası olarak sunmanın; Battlefield’ın artık küçülen topluluğunu düzleştirmeye yardımcı olabileceğini düşündü.

Exit mobile version