Battlefield 2042 Oyunu Steam’de Topa Tutuldu

EA'in yeni çıkan oyunu Battlefield 2042, Steam'de aldığı olumsuz yorumlarla tarihin en kötü olumsuz yorum alan oyunlarının arasına girdi. EA ve Dice'ın büyük ölçekli FPS'si, Valve'in dijital mağazasında yaklaşık 36 bin olumsuz yorum aldı. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Sadece iki gün önce resmi olarak piyasaya sürülen Battlefield 2042; şu anda 36 binden fazla olumsuz yorumla Steam‘de en kötü incelenen oyunlardan biri haline geldi. Şu anda Steam’de en düşük puan alan sekizinci oyun olarak listede yer alıyor.

Forbes tarafından Steam250 web sitesi aracılığıyla tespit edildiği üzere oyun; şu anda sekizinci sırada yer alan Steam listesinde en kötü incelenen 10 oyun arasına girdi. Daha fazla oyuncu oyunu olumsuz olarak değerlendirdikçe; muhtemelen oyunun sıralaması yukarıya çıkacaktır. Hala eFootball 2022 olarak bilinen video gibi görünen felaket oyunu kadar nefret edilmiyor. Ancak bu, temizlenmesi gereken düşük bir bar.

Battlefield 2042 Oyununun Steam’de Kötü Yorumlar Almasının Sebepleri

Battlefield 2042, oyuncuların bozuk araçlar, kötü hit kutuları, kalitesiz PC performansı, mermi kaydı ve doğruluğu ile ilgili sorunlar; özellik eksikliği ve daha pek çok şeyden şikayet ettiği zorlu bir lansman yaptı. Oyun bir günlük yama almış olsa da; BF 2042 hala gerçekten kötü durumda. Sonuç olarak, Steam’de oyun binlerce oyuncu tarafından çok ama çok kötü bir şekilde değerlendiriliyor.

Olumsuz Oylar 36 Binin Üzerine Çıktı

Steam’deki yaklaşık 50 bine yaklaşan incelemeden Battlefield 2042; yalnızca yaklaşık 12.800 olumlu eleştiriye sahip. Diğer 36.000’den fazla inceleme olumsuz. Birçoğu silah eksikliğinden, özelliklerden ve PC’deki kötü performanstan şikayet ediyor.

Popüler bir Steam yorumcusu “BF3 çıktığında kendi kendime düşündüm. Battlefield’ın on yıl içinde nasıl görüneceğini hayal edin. Bunu beklemiyordum…” dedi.

Oyuncular son birkaç günü BF 2042’de eksik veya bozuk olan her şeyin bir listesini oluşturmakla geçirdi. Beklenenden çok daha uzun sürdü. Bazı önemli eksiklikler arasında sınırlı geçiş seçenekleri; standart sunucu tarayıcısının olmaması; sınıf tabanlı sistemin kaldırılması; oyun içi profil veya istatistik sayfasının olmaması; seyirci modunun olmaması ve geçmiş oyunlara kıyasla yıkım eksikliği sayılabilir.

Bazı Büyük Güncellemelerle Bu Olumsuzluk Giderilebilir

EA ve Dice’ın Battlefield 2042’yi tüm platformlarda geliştirmek için çalışmasını beklerken; bu oyunun bu yıl piyasaya sürülmemesi gerektiğini düşünenler var. Belki birkaç ay içinde, bazı büyük güncellemelerden sonra BF 2042, Steam incelemelerini iyileştirecek. Ancak şimdilik, platformdaki en kötü incelenen oyunlardan biri.

Exit mobile version