Batman Oyuncuları: Geçmişten Günümüze Tüm Oyuncular

Batman oyuncuları listesi ile geçmişten bugüne beyaz perdede Batman'i canlandıran tüm oyuncuları öğrenin ve favori Batman'ininizi seçin.

Batman oyuncuları kimlerden oluşmaktadır? Bugüne kadar pek çok oyuncu Batman karakterini canlandırdı. Geçmişten günümüze kadar Batman karakterini canlandıran tüm oyuncuları sadece bir listede topladık.

Listeye geçmeden önce belirtmek gerekir ki bu listede yer alan oyunculara Batman animasyonlarında söz konusu karakteri seslendiren sanatçılar da dahil edilmiştir.

Batman Oyuncuları - 1

Kronolojik Sıralamaya Göre Batman Oyuncuları

Şimdi de yukarıdaki oyuncuları daha yakından tanıyalım.

1. İlk Batman Lewis G. Wilson Kimdir?

Wilson, Batman karakterini canlandıran ilk aktördür. İlk olması ne yazık ki onu çok başarılı yapmamıştır. 1943 yılında Batman karakterini canlandıran ilk oyuncu olmasına rağmen eleştirmenler tarafından çok olumsuz yorumlar aldı.

2. İkinci Batman Robert Lowery Kimdir?

Lowery, 1949 yapımı Batman Takes Over’da rolü Wilson’dan devralmıştır. Wilson’un aksine Lowery oyunculuk konusunda çok daha gelişmiş bir oyuncu olarak Batman’i canlandırmıştır. Bu karaktere hayat vermeden önce 1944 yılında Dangerous Passage ve Dark Mountain filmlerinde, 1946 yılında ise House of Horrors filminde yer almıştır.

3. Adam West Kimdir?

Adam West, 1966 yılında bayrağı Lowery’den alan kişidir. Batman karakterine hayat veren üçüncü oyuncu hem 1966 yapımı bir Batman filminde hem de Batman’in animasyon dizilerinde yer almıştır. Zamanındaki tepkilere bakılacak olursa West’in Batman’i en iyi canlandıran oyuncu olarak görüldüğünü belirtmek yanlış sayılmayacaktır.

4. Michael Keaton ve Batman

1989 yılında seyircilerin karşısına Michael Keaton çıkmaktadır. Keaton’ın sahneye çıkışı ne yazık ki çok olumlu karşılanmamıştır çünkü West gibi benimsenen bir oyuncunun ardından seyircilerin karşısına farklı bir oyuncunun çıkması, çoğu seyircide hayal kırıklığı yaratmıştır.

Neyse ki Keaton’ın sergilemiş olduğu performans seyircilerin ve eleştirmenlerin büyük bir kısmı tarafından alkış almış ve bu da onun ödül kazanmasını sağlamıştır.

5. Val Kilmer Kimdir?

Val Kilmer, Amerikalı bir oyuncudur. 1995 yapımı Batman Forever filminde Batman karakterini canlandırmıştır. Kilmer’ın Batman’i canlandırdığı film gişede 1992 yılında seyirci kitlesi ile buluşan Batman Dönüyor’dan daha iyi performans göstermiş olsa da Kilmer’ın Batman olduğu zaman aralığı çok uzun tutulmamıştır.

6. George Clooney Kimdir?

George Clooney, Büyük bir olasılıkla Batman serisinin en kötü filmi olarak görülen Batman & Robin’de Batman karakterini canlandırmıştır. Filmin her ne kadar para israfı olduğu düşünülse de bu film onu sinemada Batman’i canlandıran 6. oyuncu olmasını sağlamıştır.

7. Christian Bale ve Batman

Christian Bale, Batman’in sinema uyarlamalarında tabiri caizse bir dönüm noktası olmuştur. 2005 yapımı Batman Başlıyor filminde yer alan oyuncu, eleştirmenlerden oldukça olumlu yorum toplamıştır.

8. Will Arnett Kimdir?

Arnett, 2013 yapımı The LEGO Movie animasyon filminde Batman karakterini renkli bir karakter hale getirerek oldukça önemli bir başarının altına imza atmıştır. Film her ne kadar yetişkinlere yönelik bir film olmasa da karaktere katılan renkli kişilik gerçekten çok beğenilmiştir.

9. Ben Affleck ve Batman

Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmi ile çıkış yapan oyuncu Ben Affleck, Batman’i canlandıran ve sergilediği performansla seride bir iz bırakan oyunculardan biri olmuştur.

10. Robert Pattinson Kimdir?

En çok Alacakaranlık serisi ile bilinen Robert Pattinson, Batman karakterini canlandıracak olan bir diğer oyuncudur. Oyuncunun Batman’i canlandırdığı filmin 2022 yılının ortalarına doğru seyircilerle buluşması beklemektedir.

Geçmişten bugüne Batman oyuncuları bu kadardı. Peki, sizin listeden oyunculuğunu en çok beğendiğiniz kişi kim? Yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Exit mobile version