Bankalar Güvenli Mi? Yeni Saldırı Türleri Keşfedildi

Son zamanlarda ortaya çıkan kötü yazılımlar bankalar güvenli mi sorusunu tekrardan gündeme getirdi. Özellikle de çok ciddi miktarların yer aldığı bankalar Truva atı olarak bilinen yazılımlar karşısında çaresiz.

Dünyanın bütün parası birbirinden farklı bankalarda yer alıyor. Guildma, Javali, Melcoz ve Grandoreiro isimli yazılımlar şu anda en tehlikeli olanları diyebiliriz. Yaklaşık olarak 2015 yılından beri aktif olan bu yazılımlar ilginç teknikler diliyor.

Bankalar güvenlik açısından riskli

Özellikle de Latin Amerika ülkelerinde siber suçlar son derece yaygın diyebiliriz. Hükümetin bile başa çıkmakta zorlandığı bu tür şebekeler, aşırı bir zorluk yaşatıyor.

Latin Amerika ülkelerinde çeşitli siber yazılımlar deneyen kişiler bunu Avrupa ve ABD gibi ülkelere ihraç ediyor. Böyle bir durumda çevrimiçi bankacılık sistemi büyük zarar görüyor.

Yapılan tüm çalışmalara rağmen ne yazık ki böyle yazılımları engellemek son derece zor. Özellikle de bu dörtlü yazılımlar ulaştığı sistemi çok ciddi bir şekilde etkiliyor. Sizce bu tür yazılımlardan korunmak mümkün mü?

Exit mobile version