Çin’in Google Alternatifi Baidu’dan Akıllı Telefon Geliyor

Baidu akıllı telefon tanıtımını ne zaman yapacağı bilgisi ortaya çıktı. Peki, Çin'in arama devi telefonunu ne zaman tanıtacak?

Baidu akıllı telefon

Baidu akıllı telefon tanıtımına hazırlanıyor. Çinli arama motoru devi Baidu da akıllı telefon pazarında yer almaya başlıyor.

Forbes tarafından paylaşılan bilgilere göre bir Baidu sözcüsü, şirketin yan kuruluşu olan Xiaodu’nun Pekin’de bulunan genel merkezinde tanıtılacağını söyledi. Akıllı telefon kullanıcılarına tanıtılması beklenen akıllı telefon hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi. Bu nedenle resmî olarak ne zaman satışa çıkacağı ve özelliklerinin nasıl olacağı da bilinmiyor.

Baidu Akıllı Telefon Tanıtımı Ne Zaman Yapılacak?

Xiaodu, donanım tarafında daha da geniş bir alana yayılmak için akıllı telefon işine girmek istiyor olabilir ama Çin’in akıllı telefon pazarı özellikle son bir iki yıldır küçülme riski ile karşı karşıya geldi. Arama motoru devinin gelirinin büyük bir kısmını şu an reklamlardan elde edilen gelir oluşturuyor.

Baidu, akıllı telefon pazarının yanı sıra yapay zekâ alanında da oldukça önemli bir adım atmıştı. Bu yılın başlarında ChatGPT alternatifi Ernie‘yi piyasaya sürmüştü. OpenAI tarafından sunulan ChatGPT’ye büyük bir Çinli rakip yaratan şirketin yapay zekâ tabanlı sohbet botu sahip olduğu yeteneklerle oldukça şaşırtmıştı.

OpenAI’dan farklı olarak geniş bir kitle yerine sadece Çin’deki kullanıcılara sunulması ise Çin ile sınırlı kalmasına neden olmuştu.

Peki, siz Baidu’nun son zamanlarda attığı adımlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Baidu, yeni gireceği pazarda büyük bir başarı elde edebilir mi? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version