Bağlantı Güvenli Değil Hatası ve Çözümü

Bağlantı güvenli değil hatası neden çıkar, çözümü nedir? Bu yöntemleri uygulayarak web sitesine erişmeye devam edebilirsiniz.

Bağlantı güvenli değil hatası, bir web sitesine girmenizin önünde engel oluşturur. Bu hata aslında bir hatadan çok kullandığınız web tarayıcısının web sitesinin kötü amaçlı kod içermesi ya da doğru standardı kullanmaması ve kullanıcının güvenliğini riske atması ihtimaline karşı aldığı bir tedbirdir.

Tarayıcı, sizi doğrudan bir web sitesine yönlendirmeden önce sitenin gizlilik standartlarına uygun ve güvenli olduğundan emin olmak ister. Bunun için sertifika kontrolü yapar. Tarayıcı eğer geçerli sertifikası bulamaz ya da web sitesi aldatıcı bir amaç güder, kötü amaçlı kod içerirse güvenliğinizi sağlamak adına web sitesine girişinizi engeller.

Bu hata mesajı ile karşılaşmanız her zaman sitenin güvenli olmadığı anlamına gelmez. SSL sertifikası ile ilgili bir sorundan da kaynaklı olabilir. SSL sertifikası, https uzantısı üzerinden bağlanılan web sitelerine verilir. Bu uzantının temel amacı güvenliği sağlamaktır. Sorun SSL sertifikası ile ilgiliyse hata sertifikanın süresinin dolması yüzünden ortaya çıkıyor olabilir.

Google Chrome’daki hata mesajı Mozilla Firefox’ta ise “Bağlantınız güvenli değil” şeklindedir. Firefox, bunun ardından geri dönebileceğinizi ya da gelişmiş ayarlara gidebileceğinizi belirtir.

Bağlantı Güvenli Değil Hatası İçin Çözüm Yolları

Bağlantı Güvenli Değil Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Sayfayı Yenileme

Hata bazen internet bağlantısındaki aksaklık, web sitesinin adresini yanlış yazma, tarayıcının zaman aşımına uğraması gibi sorunlardan da kaynaklanabiliyor. Web sitesinin adresini kontrol edip sayfayı yenileyin.

2. Web Sitesini Gizli Modda Açma

Gizli mod, geçmişinizi kaydetmeden internette gezinmenizi sağlar. Bir web sitesinde güvenlik sorunu olmadığı sürece o web sitesine gizli pencereden erişebilirsiniz.  Control + Shift + N tuşlarına basıp bir gizli pencere açın, web sitesine girmeye çalışın.

3. Ağı Kontrol Etme

Herkese açık bir Wi-Fi ağına bağlıysanız ve bu ağın yapılandırması oldukça kötüyse bu hatayla karşılaşabilirsiniz. Mobil veriyi etkinleştirmeyi ya da özel bir ağa bağlanmayı deneyebilirsiniz. İkisi de sizin için bir seçenek değilse VPN kullanabilirsiniz.

4. Tarama Verilerini Temizleme

Bu başvurmanız gereken son çözüm yolu olmalıdır. Web sitesine diğer ağlardan ve cihazlardan da bağlanılmıyorsa bu yöntemden bir sonuç almazsınız ama sorunu sadece bir cihazda yaşıyorsanız Chrome’da Control + Shift + Delete tuş kombinasyonu ile tarama verilerini temizleyebilirsiniz.

5. Virüsten Koruma Yazılımını Kapatma

Bu hata ile karşılaşmanızın sebebi kullandığınız virüsten koruma yazılımı da olabilir. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

İnternette güvende kalmak için ücretsiz antivirüs yazılımlarına göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version