Bağımlılık Yapan Oyunlar (2023)

Bağımlılık yapan oyunlar ile saatlerce ekran karşısında kalmaya hazır mısınız? Öyleyse listede yer alan oyunlara bir göz atın.

Hangi platform olursa olsun, oyuncuların aralarından seçim yapabileceği ve saatlerini harcayacağı bağımlılık yapan oyunlar saymakla bitirilemeyecek kadar fazladır.

PC ve konsol oyuncuları da aynı bağımlılık riski ile karşı karşıya olsa da Android ve iOS (iPhone) işletim sistemli telefon kullananların işi biraz daha zordur çünkü telefonunuzu yolda, yemek molasında, aklınıza gelebilecek diğer herhangi bir yer ve zamanda kullanabiliyorsunuz.

Küçük bir molada bu oyunlardan birini oynamaya kalkışırsanız ne yazık ki telefonu bırakmanız biraz zor olacaktır ama söz konusu oyunları keyifli kılan tarafı da zaten bu değil midir?

Siz de bu nedenle sizi ekrana bağlama potansiyeli olan video oyunlarını oynamak istiyorsanız aşağıda yer alan listemize göz atabilirsiniz.

Bağımlılık Yapan Oyunlar Listesi

Sizi kendisine bağlayacak ve uzun bir zaman boyunca serbest bırakmayacak oyunlar bu şekildedir. Bunlardan hangisini oynayacağınıza karar vermekte zorlanıyorsanız gelin, her birini tek tek inceleyelim. Böylece ilk olarak hangisini seçeceğinize daha kolay karar verebilirsiniz.

Among Us

Among Us

Among Us, ilk olarak 2018 yılında piyasaya sürülmüş olsa da 2020 yılında oyun sektörünü kasıp kavuran bir oyuna dönüştü. Oyun bir uzay gemisinde geçiyor. Mürettebat üyelerinin arasında bir sahtekâr bulunuyor. Mürettebat üyelerinin gemiyi tamir etmesi için görevleri tamamlaması gerekiyor.

Normal bir mürettebat üyesi gibi görünen sahtekâr, onların işini sabote ediyor. Mürettebat üyelerinin görevleri tamamlarken bir yandan da o sahtekârı bulması gerekiyor ama doğru zamanda onu yakalayamazlarsa sahtekâr tarafından öldürülebiliyorlar.

Oyunun grafikleri basit olsa da sizi ekran başına kilitleyip saatlerce vakit geçirmenize neden olabiliyor. Renkli karakterler sayesinde karanlık atmosfer bir nebze yumuşuyor. Oyunun müzikleri de oyuncuları oyuna bağlayan unsurlar arasında yer alıyor.

Plants vs. Zombies

Plants vs. Zombies, PopCap Games tarafından geliştirilen bir kule savunma oyunudur. Oyunun amacı, evi zombilerden korumak için süper bitkileri kullanmaya dayanır. Oyunda çeşitli zorluk modları bulunuyor. Grafikleri tıpkı Among Us gibi gibi basit olmasına rağmen oldukça oyuncuları kendisine çekmeyi başarıyor.

Bu oyunu beğenirseniz tüm zamanların en iyi zombi oyunlarını da denemek isteyebilirsiniz.

AFK Arena

İsminin hakkını veren AFK Arena, ganimet topladığınız ve siz ekran karşısında olmadığınızda bile seviyede atladığınız bir rol yapma oyunudur. Oyunu oynamadığınız zamanlarda bile ödül kazanıp karakterinizin seviyesini arttırabilseniz de AFK Arena’nın tek ilgi çekici yanı bununla sınırlı değildir.

Oyunda yeteneklerini keşfetmeniz gereken birçok karakter vardır. Bir kere oynamaya başladığınızda isminin tam anlamıyla bir tuzak olduğunu fark edeceksiniz çünkü tüm karakterlerin kilidini açana kadar duramayacaksınız.

Angry Birds 2

Angry Birds serisinin ilk oyunu çıktığında yediden yetmişe herkesin büyük bir ilgisini görmüştü. Hatta mobil oyunların en fazla oynandığı dönemin serinin ilk oyunun çıktığı dönem olduğu söylenebilir. Bu oyun ise serinin ikinci oyunudur.

Oyundaki amaç iyi bir nişan almak ve kuşun hedefe mümkün olduğunca iyi isabet etmesini sağlamaktır. Burada ne kadar başarılı olunursa o kadar yüksek puan alınır.

Exit mobile version