Backrooms Nedir? Gerçek mi?

Backrooms nedir sorusuna yanıt mı arıyorsunuz? Bunun gerçek olup olmadığı da dâhil aklınıza takılabilecek soruları cevapladık.

Backrooms Nedir? Gerçek mi?

Son birkaç yılın en ürkütücü konseptlerinden biri olan Backrooms nedir, gerçek mi ve nasıl ortaya çıktı? Eski ve nemli bir halının kokusundan tutun da bitmek bilmeyen vızıltının dahi tüyleri ürpertmek için yeterli olduğu konsept hakkında bilmeniz gereken ne varsa bu yazıda tüm detayları ile açıklıyoruz.

Backrooms Nedir?

Backrooms, 2019 yılında 4chan’de yayımlanan ürkütücü bir odanın görüntüsü ile ortaya çıkan bir konsepttir. 2010’lu yılların başında Slender Man çevresinde başlayan korku akımından hareketle bugünlere gelmeyi başaran bir konsept olsa da dünyanın dört bir yanından kurgucuların katkıları ile çok farklı fikirler gerçek hayata uyarlandı.

Kurgucuların kendi yazdıkları korku hikâyelerinden bazıları video oyunlarına uyarlanırken kimileri de amatör korku filmlerine uyarlandı. Dünya çapında yaygınlaşan Backrooms konsepti, farklı hikâyeler altında çok büyük bir hedef kitleye ulaştı.

Reddit’te şu an r/Backrooms isimli bir subreddit bile bulunuyor. Subreddit açıklamasında ise Backrooms şu şekilde tanımlanıyor:

“Eğer dikkatli olmaz ve gerçeklikten yanlış yerde koparsanız kendinizi eski nemli halının kokusundan, sarının hâkimiyetinden, floresan ışıklarının bitmek bilmeyen vızıltısından ve yaklaşık altı yüz milyon mil karelik rastgele bölümlere ayrılmış boş odalardan başka bir şeyin olmadığı Backrooms’ta bulursunuz. Yakınlarda dolaşan bir şey duyarsanız Tanrı sizi korusun çünkü o sizi kesinlikle duymuştur.”

Bu subredditte pek çok internet kullanıcısı, içinde bulunduğu ürkütücü ortamın fotoğrafını çekerek Backrooms’u anımsatması nedeniyle paylaşıyor. Bazıları da kendi kurgularını yayımlıyor.

Backrooms Gerçek mi?

Backrooms gerçek değildir. Bu konsept, floresanla aydınlatılan ürkütücü bir odanın görüntüsü ile ortaya çıktı. Fotoğraf bakıldığında o kadar korkutucu düşünceler uyandırıyordu ki internette hızla yayıldı.

Büyük bir çoğunlukla her yerinden uyumsuz sezilen, sarı ışığın yayıldığı ve boğucu atmosferi olan boş bir oda tasvir ediliyor. Başka bir bölüm kısmen de olsa da görülüyor ancak diğer kısım net olarak verilmiyor.

Gerçek olmayan bu yer, video oyunlarında ise yeni bir türün doğmasına neden oldu. Hayatta kalma türünün alt türü olarak kabul edilebilecek bambaşka bir tür meydana geldi ve bu tamamen çocukların önemli bir kısmının karanlıktan korkma nedenine dayanıyor.

Exit mobile version