Galerideki Aynı Fotoğrafları Silme Uygulamaları

Aynı fotoğrafları silme uygulaması mı arıyorsunuz? Bu konuda size büyük bir faydası dokunacak en iyi uygulamaları sıraladık.

Galerideki aynı fotoğrafları silme işlemi, depolama alanını gereksiz yere kaplayan fotoğrafları silerek daha fazla alana sahip olmanızı sağlar. Bu fotoğrafların cihazda çok fazla yer kaplamasının performans açısından sayısız olumsuz yanı vardır.

Yinelenen ya da başka bir deyişle birbirinin aynısı olan fotoğrafları temizleme uygulamaları sayesinde tekrarlanan fotoğraflardan sadece tek bir tık ile kurtulabilirsiniz.

Aynı Fotoğrafları Silme Uygulamaları Neler?

iOS (iPhone) ve Android işletim sistemli cihazlarda aynı fotoğrafları silme işlemini gerçekleştirmek büyük bir öneme sahiptir ama bunu elle yapmak çoğu kullanıcı için can sıkıcı olabilir. Bu nedenle yukarıdaki uygulamalardan birini kullanmanızı öneririz.

Bu uygulamalar sadece süreci otomatikleştirmekle kalmaz aynı zamanda zamandan da tasarruf etmenizi sağlar.

Aynı Fotoğrafları Silme Uygulamaları Neler?

1. Remo Duplicate Photos Remover

Android kullanıcıları tarafından indirilebilecek bir uygulama olan Remo, telefonu birbirinin aynısı olan ve cihazda gereksiz yer kaplayan fotoğraflardan kurtarır.

Bazen anı kaçırmamak için 5, 10 hatta 15 adet fotoğraf çekilebiliyor. Bu fotoğrafların bazıları bulanık çıkıyor. Bununla birlikte her çekilen fotoğraf bir öncekinin aynısı oluyor. Daha sonra silmek üzere galeride tutulan bu fotoğraflarda zaman içinde sayı bakımından inanılmaz bir artış meydana geliyor.

Bu tür gereksiz fotoğraflar arttıkça onları tek tek silmek de imkânsız hâle geliyor. Reno da bu noktada kurtarıcı rolü üstlenerek bu fotoğrafları sizin yerinize belirleyip siliyor.

2. Duplicate Photos Fixer

iPhone ve iPad kullanıcılarının tercih edebileceği Duplicate Photos Fixer, birbirini tekrar eden fotoğrafları silen başka bir uygulamadır. Uygulama, oldukça sade ve basit bir arayüze sahiptir. Bulanık ya da birbirinin aynısı olan fotoğrafları silme konusunda oldukça başarılıdır.

Uygulama, sadece birkaç saniye içinde genel bir tarama yapıyor ve birbirini tekrarlayan fotoğrafları gruplandırıp size sıralıyor. Tamamı işaretlenmiş bir şekilde sunulan grup hâlindeki fotoğraflardan kalmasını istediğinizin üzerindeki tiki kaldırabiliyorsunuz.

Uygulama, siz seçiminizi yaptıktan sonra kaldırma işlemini otomatik olarak gerçekleştiriyor. Bu noktadan sonra yapmanız gereken başka bir işlem kalmıyor.

3. Nox Cleaner

NoxCleaner, fotoğraflar özelinde bir uygulama değil ama telefondaki gereksiz görüntülerden kurtulmanıza yardımcı olma konusunda oldukça başarılıdır. Uygulama, cihazı taradıktan sonra benzer görüntülere ayrıntılı bir şekilde bakış atmanızı sağlar.

Bu aşamada silmek istediğiniz görüntüleri belirleyebilirsiniz. Bazı fotoğrafların kalmasını, bazı fotoğrafların silinmesini istiyorsanız otomatik seçim özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Akıllı telefonlarda sıkça karşılaşılan hatalara ve çözümlerine de göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version