Aygıt Yöneticisi Açılmıyor, Çözümü Nedir?

Aygıt Yöneticisi açılmıyor, nasıl düzeltilir diye merak mı ediyorsunuz? Bu yöntemleri uygulayarak sorunu hızlı bir şekilde çözebilirsiniz.

Aygıt Yöneticisi Açılmıyor, Çözümü Nedir?

Windows işletim sistemli bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi açılmıyor mu? Aygıt Yöneticisi, sürücüleri onarmaktan bilinmeyen aygıtları belirlemeye kadar çok fazla işlevselliğe sahiptir ancak Windows kullanıcılarının karşısına zaman zaman açılmama ya da yanıt vermeme gibi sorunlar çıkabiliyor.

Siz de bu sorunu yaşıyorsanız öncelikle endişelenmeyin. Bu sorunun ortaya çıkmasının sebebi her zaman kötü amaçlı yazılımlar değildir. Aşağıdaki yöntemlerle bu sorunu kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz.

Aygıt Yöneticisi Açılmıyor, Nasıl Düzeltilir?

Bu sorunla karşılaşanlar mutlaka yukarıdaki yöntemleri uygulamayı denemelidir. Bunların nasıl uygulanacağını bilmiyorsanız gelin, aşağıda her birini tek tek ele alalım.

Aygıt Yöneticisi’ni Bilgisayar Yönetimi ile Açma

Aygıt Yöneticisi’ni açmanın bir diğer yolu da Bilgisayar Yönetimi aracını kullanmaktan geçiyor. Bu yola başvurmak için Windows + X tuşlarına basarak hızlı erişim menüsünü açın. Bu seçeneklerin arasından Bilgisayar Yönetimi’ne tıklayın. Daha sonra “Sistem Araçları” kısmını açın. Aygıt Yöneticisi’ne basın.

Komut İstemi ile Aygıt Yöneticisi’ni Açma

Aygıt Yöneticisi eğer düzgün bir şekilde açılmazsa başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de Komut İstemi ile açmaktır. Bunu yapmak için Windows + S tuşlarına basarak arama bölümünü açın. Arama kısmına “cmd” yazın. Komut İstemi ile eşleşme sağlandıktan sonra Control + Shift + Enter tuşlarına basarak Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırın.

Aygıt Yöneticisi’ni açmak için komut satırına “devmgmt.msc” yazın ve son olarak Enter tuşuna basın.

Bu yöntem Windows Powershell için de kullanılabilir. Powershell ile Aygıt Yöneticisi’ni açmak için izleyeceğiniz adımlar, Komut İstemi ile açma yöntemin adımları ile aynıdır.

Chkdsk Komutunu Kullanma

Yukarıdaki ilk iki yöntem, Aygıt Yöneticisi’ni başka hangi şekillerde açacağınızı gösteriyor ama bunları denemenize rağmen hiçbir sonuç almazsanız sorun belki de sabit sürücüdedir.

Chkdsk komutunun faydalarını tam olarak bu durumlarda görüyoruz. Windows + S tuşlarına basın ve arama kısmına “cmd” yazın. Eşleşme sağlandıktan sonra Komut İstemi’nin üzerine sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine basın.

Komut İstemi açıldığında komut satırına tırnakları dahil etmeden “chkdsk C: /f” yazın. C harfini doğru sürücü harfi ile değiştirmeyi unutmayın. Sürücü harfi eğer C ise bu şekilde kalmalıdır.

Exit mobile version