Avatar, Çin’de tekrar vizyona girerek Avengers: Endgame’i gişede geride bıraktı

Avatar, bir kez daha tüm zamanların en çok kazanan filmi olarak tacını geri aldı. James Cameron’ın 2009’da çıkan filmi, 2019’da çıkan Avengers: Endgame filminin 2.7902 milyar dolar gelirini geride bırakarak tüm zamanların en yüksek gişe rekorunu kırdı.

Avatar’ın Çin’de yeniden yayınlanması sayesinde, Avatar’ın gişe toplamını 2.798 milyar dolara çıkaracak kadar hasılat yaptığı bildirildi. Bu da Avengers kahramanlarının bir kez daha dünya çapındaki en büyük gişe geliri için geride bıraktı.

Avatar bilet satışlarındaki artış en çok sinema seyircisinin sinemalara dönmeye can attığı COVID-19 salgınının ardından Çin sinemalarının yeniden açılmasıyla ilgili. Çoğu büyük Batılı film stüdyosunun hala yeni filmler yayınlamaması, (dünyanın çoğunun hala çok büyük kısıtlamalar olduğu göz önüne alındığında) Avatar gibi popüler filmleri yeniden yayınlamak için bolca sebep veriyor.

Ayrıca Endgame’in tacını geri alması da mümkün. Disney, Marvel filmlerini maratonların veya hayran etkinliklerinin bir parçası olarak büyük yeni girişler çıkmadan önce tekrar sinemalara koyduğunu biliyordu. Dolayısıyla, Endgame’in gelecekte Avatar’ın yeni rekorunu oynatmak için sinemalara geri dönmesi tamamen mümkün. Özellikle de ABD sinemaları gelecek aylarda COVID sonrası sinemalara dönüşü daha da güçlendirmek için benzer bir strateji benimserlerse.

Ev Sinema Sistemlerinde Çığır Açan Dönüşüm: Dolby Atmos

Tabii ki, burada gerçek kazanan, her zamanki gibi Walt Disney Şirketi. Disney’in 2019’da 20th Century Fox’u (ve onunla birlikte Avatar filmlerini) satın almasıyla birlikte, Avengers veya Avatar zirvede olsun, şirket en iyi gişe rekorunu elinde tutacak.

Hafta sonunun gişesinin geri kalanı hala önündeyken, Avatar’ın önümüzdeki birkaç gün içinde Endgame’deki liderliğini sürdürmeye devam edeceği kesin. Tüm zamanların gişe rekoru için devam eden (ve biraz önemsiz) mücadeledeki en son gelişme. Yenilmezler: Endgame sinemadayken Disney, en üst sırada yer almasını sağlamak için fazla mesai yaptı ve sayıları artırmak için ek bir silinmiş sahne vaadiyle filmi ilk çalışmasından birkaç hafta sonra yeniden yayınladı.

Exit mobile version