En İyi 5 Autotune Programı

Şarkılarınızı daha iyi hâle getirecek autotune programı mı arıyorsunuz? En iyi ücretsiz ve ücretli yazılımları tek bir listede topladık.

Autotune nasıl yapılır diye merak ediyorsanız autotune programı önerilerimiz sizi bu zorlu süreci zahmetsiz bir şekilde atlatmanıza yardımcı olabilir.

Bu listede hem ücretli hem de ücretsiz en iyi autotune yazılımlarını sıraladık. Bu yazılımları şarkılarınızı ya da normal ses kayıtlarını düzenlemek için tercih edebilirsiniz. Bu programlar podcast ile ilgileniyorsanız da son derece faydalı olabilir.

En Kaliteli 5 Autotune Programı

En İyi Autotune Programları

1. Soundtrap

Soundtrap, hareket hâlindeyken bile kayıt almanızı sağlayan çapraz platform desteğine sahip bir ses düzenleme hizmetidir. Listenin ilk sırasında yer almasının sebebi hem sunduğu özellikler hem de bunu çevrim içi bir hizmet olarak yapmasıdır.

İçinde auto-tune özelliği de bulunan Soundtrap’i öne çıkaran bir diğer özelliği de arkadaşlarınız sizden ne kadar uzak olursa olsun, onlarla eş zamanlı olarak iş birliği yapabilmektir.

Çok sayıda beat seçeneği ile gelen web tabanlı hizmetin abonelik planları da aylık ve yıllık olmak üzere ikiye ayrılıyor ama fiyatların genel olarak yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Öğrenciyseniz Soundtrap’in eğitim sayfasından 30 günlük ücretsiz deneme fırsatı elde edebilirsiniz.

2. MAutoPitch

MAutoPitch ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir auto-tune yazılımıdır. Sesi daha uyumlu hâle getirmenin yanı sıra daha birçok özelliğe sahiptir. Kullanımı kolay ve ücretsizdir. Kaynak kullanımı konusunda da bilgisayarı aşırı yoracak seviyede bir yazılım olmaktan uzaktır.

Bu yazılım özellikle yeni başlayanlara çok tavsiye edilir. Siz de ses düzenlemek için basit ve kaliteli bir yazılım arıyorsanız MAutoPitch’i deneyebilirsiniz.

3. Celemony Melodyne

Celemony Melodyne, tonlama ve zamanlama hatalarını otomatik olarak düzeltebilecek bir yazılımdır. Windows ve macOS ile uyumlu olarak çalışan bu uygulama, uyumluluk konusundaki tüm sorunları ortadan kaldırarak temiz, sorunsuz ve kulağa iyi gelen bir ses elde etmenizi sağlıyor.

Bu program ile ilgileniyorsanız ücretinin biraz yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Ayrıca yeni başlayanlardan ziyade orta seviye ve profesyonellere hitap ediyor.

4. GarageBand

GarageBand sadece macOS X ve iOS için geliştirilmiştir. Müzik ile ilgilenenlerin tercih edebileceği GarageBand’in kullanıcı dostu bir arayüzü bulunuyor. Kayıt yapmak, düzenlemek ve insanlarla paylaşmak için oldukça kullanışlı özellikler sunuyor.

Apple kullanıcılarının ücretsiz olarak kullanabileceği hizmet, GarageBand’de yer alan autotune eklentisi ücretsizdir. Bunun yanı sıra Antares Autotune gibi ücretli eklentileri de kullanabilirsiniz. Bu eklentiler ücretsiz eklentilere göre daha iyi sonuçlar verir ama ücretsiz eklentilerle devam etmek isterseniz GarageBand’in kullandığı ücretsiz eklentiyi de tercih edebilirsiniz.

5. Graillon 2

Graillon 2, en iyi autotune eklentilerinden biridir. Bu eklentinin arayüzü biraz nostaljik gelebilir ama kullanımı çok zor değildir. Eklentinin ücretsiz sürümünü kullanırsanız ses tonu düzeltme gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz.

Müzikte yeniyseniz ücretsiz sürüm sizin için yeterli olacaktır. Ses kalitesini iyileştirmek isterseniz kullanabilirsiniz.

Exit mobile version