Audi’nin Yeni Aracı S1 ​​e-tron quattro Hoonitron

Audi, Amerikalı ünlü driftçi Ken Block için özel olarak ürettiği S1 ​​e-tron quattro Hoonitron aracını tanıttı.

Ünlü Pikes Peak Hill Climb etkinliğinde Audi, Sport quattro S1’i geri getirdi. Bununla birlikte şirket, Ken Block için S1 ​​e-tron quattro Hoonitron’u geliştirdi. S1 ​​e-tron quattro Hoonitron, özellikle önümüzdeki birkaç ay içinde piyasaya çıkacak. Araç için yeni bir video olacak ve kısacası başrolde de Ken Block olacak.

Aracın Görünümünü Bügüne Aktardılar

Ken Block, “S1 Hoonitron, Audi‘nin 1980’lerde zaten ünlü olduğu birçok şeyi bir araya getiriyor” diyor. “Örneğin, otomobilin muhteşem aerodinamiği şimdi tamamen modern bir forma dönüştü. Audi tasarımcılarının kendi geçmişlerinden ilham almaları mükemmel.  Ayrıca otomobilin görünümünü bugüne aktarmaları bence harika.”

İki elektrikli motor, dört tekerlekten çekiş, bolca güç, bir karbon fiber şasi ve motor sporlarının en üst yönetim organı FIA tarafından belirtilen tam güvenlik standartları.  Bunun yanında kasım ayında, Block arabayı ilk kez tanıdı. Ken Block, hatta “Audi bana Almanya’da birkaç günlüğüne test etme fırsatı verdi” diyor.

“İçten yanmalı motorları ve şanzımanları kullanan çok çeşitli arabalara aşinayım ama burada öğrenmem gereken birçok yeni şey vardı. 150 km/s hızla dururken, sadece sağ ayağımı kullanarak dönerek donut yapmak benim için tamamen yeni bir deneyim. İşimiz arabayı almaya odaklanmıştı ve birbirimize alışmıştık. Olağanüstü takım çalışmaları için tüm Audi Sport ekibine teşekkür ederim.”

S1 Hoonitron’un tüm gelişimi, teknolojisi de dahil olmak üzere, Audi Sport tarafından Neckarsulm lokasyonunda gerçekleşti. Ingolstadt’taki Audi Design, Marc Lichte ve ekibi için sıradan bir iş olan tasarımdan sorumluydu.

Audi’nin baş tasarımcısı, “Bu projeyi ilk duyduğumuzda, tüm ekibi heyecan sardı. Markamızın bir ikonunu gelecekle birleştiren bir otomobil geliştirme fırsatı bulduk” diyor.

 S1 ​​e-tron quattro Hoonitron aracının Tasarımı 4 Hafta Sürdü

“S1 Pikes Peak’in modern, tamamen elektrikli bir yorumunu yaratmakla ilgiliydi. Zaman çizelgesi son derece dardı. Tasarım sürecimiz normalde bir ila bir buçuk yıl sürse de, ilk çizimden nihai tasarıma kadar sadece dört haftamız vardı. Ken Block ve ekibiyle sürekli iletişim halindeydik ve yoğun alışverişlerde bulunduk.”

Videoda Başrol Block’un

Hatta taraftarlar yakında ABD yıldızının projedeki başarısına kendileri şahit olacak. Elektrikhana çalışma başlığı altında Ken Block ve ekibi, ünlü Gymkhana serisinin S1 Hoonitron’u içeren bir sonraki videosunu çekecekler. “Audi ile işbirliği benim için çok özel bir ortaklık. Marka ve motor sporlarına olan tutkusu beni rallilere katılmaya motive etti” diyor Ken Block. “Audi’nin bu arabayı şimdi benim ve ekibim için geliştirmesi benim için bir rüyayı gerçekleştirdi. Hoonitron, tarihimizde bir sonraki bölümü yazıyor ve Gymkhana hikayemizi geleceğe taşıyor.”

Audi’deki herkesin sabırsızlıkla beklediği bir gelecek hikayesi: Marc Lichte, “Ken Block ile dünya çapında milyonlarca insanın izleyeceği bir video için bir araba geliştirdiğimizi bilmek, ekibimize ek motivasyon sağladı.”  dedi. “Bu yeni ilham kaynakları, günlük çalışmalarımız için de son derece önemli. Bu otomobilin geliştirilmesi, bizi gelecekteki projelere ilerici bir zihniyetle yaklaşmaya teşvik edecek.”

Exit mobile version