Audi Q4: elektrikli sportif model geliyor!

Audi, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Q4 E-Tron elektrikli SUV’nin yeni bir “Sportback” versiyonunun konsept görüntülerini paylaştı. 

Amiral gemisi E-Tron’dan daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir seçenek olacak Q4’lerin 2021’de satışa çıkması bekleniyor.

Audi’ye göre Q4 ve Q4 Sportback teknik açıdan “özdeş ikizler”. Bu nedenle, Sportback sürümü aynı zamanda ana şirket Volkswagen’in modüler “MEB” platformu (“modüler elektrikli sürücü matrisi” için Almanca ifadesinin kısaltması) tarafından desteklenecek ve birden fazla marka arasında çok çeşitli araçlara güç sağlayacak. Bu, Q4’leri, Audi tarafından geliştirilen bir elektrikli aktarma organından güç alan orijinal E-Tron ve varyasyonlarından ayırıyor.

Q4 Sportback’in toplam 225kW güç (yaklaşık 300 beygir gücü) sağlayan çift motorlu bir kurulum kullanacağı anlamına gelir. Bu motorlar, yaklaşık 450 kilometre süren 82kWh’lik bir pilden elektrik çeker. 

Audi şimdi önümüzdeki yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek yedi elektrikli araç tanıttı. Ve bu, Volkswagen Grubu’ndan gelen EV’lerin sadece küçük bir bölümünü teşkil ediyor. Çoğu bakımdan, Audi’nin geçen yıl ilk kez lanse ettiği Q4 konseptinden pek farklı değil ve her iki araç da piyasaya çıktığında muhtemelen çok ilgi görecek. Volkswagen sadece MEB destekli EV’leri ile piyasaya taşımakla kalmayıp, aynı zamanda şirket (ve markaları) bu elektrikli araçların daha küçük varyasyonlarıyla müşterilerini buluşturmaya çalışacak. 

Exit mobile version