ASUS ZenFone 8 Mini, Snapdragon 888 ile göründü

ASUS ZenFone 8 Mini, yüksek RAM ve Qualcomm’un en güçlü SoC’si ile kısa süre önce çevrimiçi olarak çıktı. Cihaz, bir kıyaslama web sitesi olan Geekbench’te görüldü.

ASUS belli ki bu telefonu duyurulmadan önce test ediyor. ZenFone 8 Mini, yaklaşan kardeşlerinden daha küçük olacağı için özellikle ilgi çekicidir. ASUS, beklendiği gibi birkaç ZenFone 8 amiral gemisini duyuracak.

Cihaz şimdi Geekbench’te tek çekirdekte 1.121, çok çekirdekli testte 3.662 puana ulaşmayı başardı. Yine de bu bir üretim öncesi birim olduğu için bu sayıların doğruluğu kesinlik göstermiyor.

Tablet gibi telefon: TCL Fold‘n Roll

ASUS ZenFone 8 Mini güçlü bir SoC ile görünüyor

Geekbench ayrıca Android 11’in cihaza önceden yüklenmiş olarak geleceğini belirtiyor. Telefon, varyantlarından en az biri olan 16GB RAM ile birlikte gönderilecek ve Snapdragon 888 onu besleyecek. Geekbench’in paylaştığı bilgileri aşağıda görebilirsiniz.

Bununla birlikte, önceki raporlar, ZenFone 8 Mini’nin 120Hz yenileme hızına sahip 5,9 inç fullHD + OLED ekrana sahip olacağını öne sürdü. Tam olarak küçük olmayacak, ancak bugünlerde çoğu amiral gemisinden çok daha küçük görünüyor.

Söylentilere göre, Sony IMX663 sensörünün yanı sıra 64 megapiksellik bir Sony IMX686 kamera da dahil edilecek. Ayrıntılı kamera bilgileri hala mevcut değil, ancak yakında sızabilir.

30W hızlı şarjı destekleyecek

Telefon geçtiğimiz günlerde TÜV SÜD sertifikasını ziyaret ederek 30W hızlı şarj desteğinin dahil edileceğini ortaya çıkardı.

Yeni akıllı telefon ne zaman piyasaya çıkacak?

ASUS ZenFone 7, geçen yıl Ağustos ayında piyasaya sürüldü. Şirket, sürüm döngüsüne sadık kalmayı planlıyorsa, ZenFone 8 serisi bu yıl Ağustos ayında piyasaya çıkacak. Durum böyle olmak zorunda değil, ancak henüz hiçbir şey onaylanmadı.

ASUS, ZenFone 8 serisinin bir parçası olarak en az üç amiral gemisi akıllı telefonu duyuracak. ASUS ZenFone 8, ZenFone 8 Pro ve ZenFone 8 Mini’nin gelmesi bekleniyor. Her üç telefon da Snapdragon 888 SoC tarafından desteklenecek.

Exit mobile version