Asus ZenFone 2″ye gelen Android güncellemesi önemli

Asus ZenFone 2 için bu hafta yayımlanan Android yama güncellemesi sizler için oldukça önemli. Bu hafta itibariyle dünya çapında yayımlanan güncellemede ZenFone 2‘lerin daha hızlı ve disiplinli çalışmasını sağlayan bloatware yamaları, güvenlik altyapısı güncellemeleri, klavye yazılımı için hazırlanan bug yamalarını içeriyor. özellikle bloatware kısımı ve güvenlik kısımı, bu güncellemeyi en az Android’in yeni sürümleri kadar önemli kılıyor. Muhtemelen 400MB küsürlük bu güncellemeyle Android Marshmallow’a geçeceğinizi düşündünüz ancak Android Marshmallow’un iyi çalışması için yayımlanan bir güncelleme olduğunu söyleyebilirim.

Asus ZenFone 2, satışa sunulduktan birkaç hafta içerisinde klavye konusunda bazı sorunlar gösterdi. Bazı kullanıcılar ise Asus ZenFone 2’nin arayüzü ile ilgili bazı problem yaşadılar. üstelik bazı kullanıcılar telefonların “read only” hale geldiğini de söylüyorlardı. Bazı yerel güncellemelerle bu sorunlar halledildi ve bu güncelleme de bu sorunların gelecek olan Android Marshmallow güncellemesinde oluşmamasını sağlayacaklar. Arayüz kalabalıklığına neden olan bazı yazılım uzantıları, arka plan görevleri ayrıca bu güncelleme ile birlikte daha stabil hale getirilmiş ve kalan bloatware yazılımların birçoğu sistemden silindi.

Android, son zamanarda güvenlik konusunda epeyce mesafe aşmaya çalışıyorlar. özellikle Enterprise seviyesindeki kullanıcılarla Android for Work sistemini iyi bir şekilde karşılaştırmak için, Google ekibine yeni güvenlik uzmanları ekledi ve duyumlarımıza kadar güvenlik konusunda ayrıca BlackBerry’in yazılımcılarıyla birlikte çalışıyorlar. Muhtemelen bu ZenFone 2 güncellemesi için hazırlanan güvenlik yaması Google‘ın tavsiyesi üzerine hazırlanan bir yama.

Editörün notu: Kaynağımız kullandığı ZenFone 2’yi güvenli mod’ta 2 saat kadar çalıştırdıktan sonra normal halinde çok daha iyi çalıştığını belirtiyor.

 

Exit mobile version