ASUS, Intel Xe DG1 ekran kartı 2 anakartla çalışıyor

Intel Iris Xe MAX graphics, built on Intel’s 10nm SuperFin process, introduces Intel Deep Link technology, which unlocks creativity in thin-and-light laptops by aggregating multiple processing engines and a common software framework and graphics driver. It was introduced Oct. 31, 2020. (Credit: Intel Corporation)

ASUS, pasif soğutma çözümü ile birlikte gelen Intel Xe DG1 GPU tabanlı ayrık bir grafik kartını listeledi. ASUS DG1, kitlesel tüketici pazarında dolaşıma sokulması bile amaçlanmayan düşük kaliteli bir üründür, ancak doğası gereği, yalnızca iki anakartta desteklendiği için belirli ve niş bir segment için tasarlanmıştır.

ASUS Tarafından Listelenen Intel Xe DG1 80EU Ayrık Grafik Kartı, Kesilmiş Bir Xe DG1 GPU İçerir ve Yalnızca İki Anakartta Çalışır

ASUS DG1-4G, Intel Xe-LP grafik mimarisine sahiptir ve giriş seviyesi bir GPU’nun kısaltılmış yapılandırmasına dayandığını düşünürsek, çok düşük bütçeli bir tasarıma sahiptir. Intel’in Xe-LP GPU mimarisi, 11. Nesil Tiger Lake Mobility, 11. Nesil Rocket Lake Masaüstü ve Iris Xe MAX ayrık GPU dahil olmak üzere çeşitli ürünlere dahil edilmiştir. Ayrık grafik kartlarına gelince, Xe-LP GPU, Xe SDV’de ve bu yılın başlarında görülen birkaç ayrı çözümde yer aldı.

Logitech Pro X Superlight Mouse Türkiye’de

ASUS DG1-4G grafik kartının teknik özelliklerine gelince, çipin sunduğu 96 EU veya 768 çekirdeğe kıyasla 80 EU veya 640 çekirdekli bir Xe-LP DG1 GPU alıyoruz. Bellek için kart, 4266 MHz pin hızında saat hızına sahip 4 GB LPDDR4 bellek ile yapılandırılmıştır. GPU’nun giriş katmanı bir tasarım olduğu düşünüldüğünde, LPDDR4 bellek bile bant genişliği gereksinimleri için yeterli olacaktır. Kart ayrıca bir PCIe Gen 3.0 x4 arayüzüne sahiptir.

Tasarımın kendisine gelince, kart tek bir düşük form faktöründe geliyor. Arka plakası olmayan mavi bir PCB’ye sahiptir. Ön soğutma bloğu, LPDDR4 belleğin ve Intel Xe-LP DG1 GPU’nun üzerine yapıştırılan sağlam bir alüminyum bloktur. G / Ç için ASUS, kartı tek bir HDMI, Displayport ve bir DVI-D çıkışı ile yapılandırdı. Kart, GPU’yu PCIe konektörü üzerinden besleyebildiği için herhangi bir harici güç kaynağı gerektirmez. Boyutlara gelince, kart 11cm x 17.3cm (w * l) boyutlarındadır.

Bu kartla ilgili ilginç olan şey, Intel Xe-DG1 grafik kartının yalnızca iki ASUS anakartı, PRIME H410M / CSM ve Pro B460M-C / CSM ile uyumlu olmasıdır. Bu kartların her ikisi de giriş seviyesi tasarımlardır ve ASUS’un bu kartlarla belirli bir kullanıcı grubunu hedeflediğini görebiliriz. Bu arada Intel, 26 Mart’ta Xe-HPG üst düzey ayrık oyun grafik kartlarına dayalı bir çöpçü avına ev sahipliği yapmayı planlıyor, bu nedenle çok yakında uygun Xe-HPG DG2 GPU duyurularını bekleyebiliriz!

Exit mobile version