Asus Garmin M20

Sade ve şık

Asus Garmin M20   Nüvifone M20, GPS üzerinde uzmanlaşmış Garmin ile AsusTEC arasında imzalanan işbirliğinin bir ürünü. üründe sarı, kırmızı, mavi ve siyah renk seçenekleri bulunuyor. İlk olarak farklı çizgilerle bezenmiş tasarımıyla dikkat çeken Garmin Asus M20, sade görüntüsüne rağmen dikkati üzerinde toplamayı başarıyor. Cihazın arka tarafından başlayan ve rengini veren metalik kısım, kasanın arka kısmından uzanarak telefonun sağ enini de boydan boya kaplıyor. ön yüz ise, tamamen parlak mat arası bir çerçeve ile kaplanmış.M20″nin ön yüzü, sade tasarımının en büyük göstergesi. Burada arama kabul etme/reddetme, 4 yönlü navigasyon tuşları ve ortasında seçim tuşu konumlandırılmış. Sağ yanda sürgülü kilit tuşu, bekletme tuşu, sol yanda ise ses seviyesini ayarlamak için tuşlar bulunuyor.
 

M20″nin alt tarafına kulaklık girişiyle yan yana şarj yuvası ve sağ alt tarafa küçük bir kalem yerleştirilmiş. 95,3 x 52,5 x 12,8 boyutlarıyla oldukça kompakt bir yapısı olan telefonun ağırlığı, sadece 99 gram.

Kulaklık takma ve şarj işlemini mini USB girişinden yapılıyor. İlk etapta cihaza istenilen kulaklık takılamaz diye düşündürüyor, ancak durum biraz daha farklı. ürüne takılan mini USB kablosunun üzerinde bir aparat yer alıyor. Aparatın uç kısmında bulunan 3,5 mm jak girişine, istenilen tipte kulaklık bağlanabiliyor. Bu açıdan, kulaklık çıkışının oldukça tatmin edici olduğu söylenebilir.

Cihazda 7 cm”lik, yani 640 x 480 piksel dokunmatik ekran bulunuyor. 65K renkli dokunmatik ekranın dokunmatik özelliğinin parmaklarla kullanmak için pek elverişli olduğu söylenemez. Ancak ekran iye kalibre edilince, stylus kalem sayesinde, sorunsuz bir şekilde kullanmak mümkün. Cihazda yer alan hareket algılayıcısı yardımıyla ekran, dikey ya da yatay pozisyonda kullanılabiliyor. Yalnız belirtmeden geçmeyelim; bu akselerometre çoğu zaman geç tepki veriyor. Dikey haldeyken ekran çoğu zaman yatay kalabiliyor. Yinede de yatay hale getirildiğinde rezistif ekranda parmakları kullanarak mesaj yazmak oldukça kolay oluyor.

 

 

Garmin Asus M20″da işletim sistemi olarak Windows Mobile 6.1 kullanılıyor. Ancak fireware sayesinde bunu 6.5 sürümüne yükseltebiliyorsunuz. Standart “bugün” ekranı seçildiğinde “Windows Mobile Bugün” ekranına ulaşılabiliyor. Tabii telefonun isminde Garmin olması nedeniyle navigasyon yönünü göz ardı etmiyoruz. Birden fazla harita ve yer belirleme programı bulunuyor. Bu programlar yön bulmayı kolaylaştırdığı gibi, araç kitine bağlanan M20, otomobil navigasyonu olarak da kullanılabiliyor.

Telefonda Qualcomm MSM7200A 528 MHz işlemci bulunuyor. çoğu zaman hızlı cevap verse de yavaş kaldığı zamanlar yok değil. Belki de bu sebeple menü içerisinde sürükleme animasyonları çok akıcı görünmüyor. M20″de 3.15 megapiksellik kamera bulunuyor. ön tarafta bulunan ikincil kamerası sayesinde görüntülü görüşmeler yapmak mümkün. Bağlantı için Bluetooth, Wi-Fi ve HSDPA bağdaştırıcıları bulunuyor. 3G”nin yerine kullanılabilecek olan HSDPA oldukça başarılı. Böylesine bir bağlantı genişliği sunan ürünün en şaşırtan tarafı ise, genişletilebilir hafızaya destek vermemesi. 4 ve 8 GB”lık iki seçenekle sunulan Garmin Asus M20″nin Micro SD opsiyonu bulunmuyor. Bir diğer göze batan eksik ise, pil ömrünün beklentimizin dışında düşük olması. Asus – Garmin ortaklığının getirdiği bu yeni telefon, işlevsellik ve tasarım açısından son derece etkili bir cihaz. olmuş.

 

Exit mobile version