Asteroit Madenciliği Şirketi, Deneysel Su Algılama Teknolojisi Olan CubeSat’ı Piyasaya Sürdü

Google’ın kurucusu Larry Page ve Bryan Johnson’ın desteklediği uzay madenciliği şirketi olan Planetary Resources, aslında asteroitler ve diğer gezegen kuruluşlarından kaynakları benimseme yolunda bir adım daha attı.

Şirket, uzayda su kaynaklarını tespit etmek için tasarlanmış deneysel bir teknolojiye sahip olan Arkyd-6 CubeSat’ı başarıyla başlattı.

Arkyd-6 Temel Basamaklardan Biri Olacak

Uzay araçları, hassas sensöeleri yardımıyla önemli veriler elde ediyor. Şirket, deneysel teknolojinin bir sonraki uzay aracı platformu Arkyd-301’i geliştirmesi için kritik bir basamak olduğuna inanıyor.

Nitekim şirket ilk günlerinde, gezegen kaynakları yerine Dünya üzerindeki verileri izlemek ve toplamak için kullanılan uyduları başlatarak para kazanmıştır. Lansman bu trendi sürdürüyor, ancak önemli bir gelişme de yaşanıyor.

Şirket, bu uçuş sırasında test edilen kilit teknolojinin orta dalga kızılötesi görüntüleyici olduğunu söyledi. Uzayda kullanılan ilk MWIR enstrümanı, özel optiği kullanarak piksel düzeyinde veri toplayan ticari bir sensör olarak biliniyor.

Son olarak Arkyd-6; enerji üretimi, irtifa belirleme, enstrüman kullanımı ve iki yönlü iletişim gibi diğer teknolojileri de test edecek.

Exit mobile version