Aşk 101 Benzeri Diziler

Aşk 101 benzeri diziler mi arıyorsunuz? Doğru yere geldiniz. Diziyi izledikten sonra boşluğa düşenler için bazı harika önerilerimiz var.

Aşk 101 Benzeri Diziler

Aşk 101 benzeri diziler genellikle Netflix’in ilk Türkçe yapımlarından biri olan Aşk 101’i izleyenlerin bulmaya çalıştığı dizilerdir. Bu dizinin merkezinde lise öğrencilerinin hayatı yer alıyor. Gençlerin yaptığı hatalara ve bu hatalardan aldığı derslere yer verilen dizide çok farklı bir konu işlenmediği için alternatiflerini bulmak o kadar da zor değil.

Elbette ki dizinin bu kadar başarılı olmasında oyunculuklar büyük önem taşıyor. Bu nedenle aşağıdaki listede hem başarılı oyunculuk performansının sergilendiği hem de lise öğrencilerinin hayatına odaklanan başarılı yapımlara yer verdik.

Aşk 101 Benzeri Diziler Neler?

Aşk 101 tarzı diziler arıyorsanız bu dizilerle başlayabilirsiniz. Dilerseniz gelin, ilk hangisini izlemenize yardımcı olmak için her birini tek tek inceleyelim.

True Beauty

True Beauty, okulda zorbalığa uğrayan bir kızın hikâyesini ele alıyor. Okulda uğradığı zorbalık yüzünden başka bir okula geçen kız, makyaj yapmanın ona daha iyi hissettirdiğini fark ediyor. Okulda kendisine âşık olan iki kişi ile tanışıyor.

Love Alarm

10 metre yakınınızdaki kişilerin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını gösteren bir uygulamanın olduğu dünyada yaşadığınızı hayal edin. Biri sizden hoşlandığında alarm çalıyor ama sizden hoşlanan kişinin kim olduğunu göstermiyor.

Kim Jo Jo da iki erkek kendisine yaklaştığında alarmın çaldığını fark eder. Bu, onu karmaşık bir aşk üçgeninin içine sürükleyecektir.

Reply 1997

Yoon Yoon Jae ve Sung Shi Won, iki çocukluk arkadaşıdır. Çocukluktan beri beraber büyümelerinden dolayı birbirlerini kardeş gibi görürler ancak Yoon Yoon Jae, liseye geçtikten sonra Sung Shi Won’a karşı olan hislerinde bir farklılık görmeye başlar.

All of Us Are Dead

All of Us Are Dead, Aşk 101’den çok farklı bir evrende geçiyor. Öyle ki dizide zombiler var. Dizide ağırlıklı olarak lise öğrencilerinin üzerinden hareket ediliyor. Bir lise öğretmeni tarafından geliştirilen virüs önce bir lise öğrencisine bulaşıyor. Bu öğrenci daha sonra başka birini ısırıyor.

O ısıran kişi başkasını ısırıyor ve bu şekilde gittikçe virüs hızla okulun dışına çıkıyor. Dizinin Aşk 101 gibi bir dizi olmasının iki sebebi var. Bunlardan ilki, dizinin okulda geçmesi. İkincisi ise arkadaşlık üzerine kurulu olması.

Legacies

Legacies, özel güçlere sahip öğrencilerin olduğu bir okulda geçiyor. Bu okulda vampirler, cadılar ve kurt adamlar yer alıyor. Dizide arkadaşlık ilişkileri çok başarılı bir şekilde işleniyor. Bu yönden Aşk 101’e oldukça benziyor.

Tabii ki bu spin-off dizi olduğundan neler olduğunu anlamak için öncelikle The Vampire Diaries’ı izlemek, ardından The Vampire Diaries’ın spin-off dizisi olan The Originals’ı izlemek gerekiyor. En son The Originals’ın spin-off dizisi olan Legacies adlı diziyi izlemeye başlayabilirsiniz.

Bu size fazla mı karışık geldi? İşte izleme sırası:

Her üç dizi de The Vampire Diaries evreninde geçiyor ve her üçü de birbiriyle bağlantılı. Bu nedenle direkt Legacies dizisini izlemek yerine yukarıdaki sırayı takip etmeniz önerilir.

Exit mobile version