Google Asistan özellikleri artık daha fazla kablolu kulaklıkla uyumlu

Birçok yeni kablosuz kulaklık ve earbudslarla zaten sanal asistanlar için destekle donatılmış olsa da, Google bu kolaylığı daha fazla kablolu kulaklık kullanıcısına genişletti. 9to5Google‘ın da işaret ettiği gibi, artık daha önce desteklenmeyen 3,5 mm ve USB-C kulaklıkları kullanarak bir Android telefonda Google Asistan özelliklerine hızlı bir şekilde erişmek mümkün.

Şimdiye kadar, Google Asistan entegrasyonu “Google Asistan desteği için optimize edilmiş” kablosuz veya kablolu seçeneklerle sınırlıydı. Şirketin USB-C Pixel Buds, Google Asistan ile zengin, eller serbest entegrasyon sunan birkaç kablolu kulaklıktan biriydi.

Artık durum böyle değil: “Optimize edilmemiş” bir kablolu kulaklık setini takmak, artık kulaklığınızdaki işlem düğmesine basarak Google Asistan’ı çağırabileceğinizi belirten bir bildirimi tetikleyecektir. Telefon ekranınıza dokunmanıza gerek kalmadan zamanlayıcı ayarlayabilir, takvim randevuları oluşturabilir ve bildirimleri duyabilirsiniz.

Google Asistan, sıralı işlem düğmesine uzun basılarak çağrılabilir. Bu da zamanlayıcıları ayarlayıp iptal etmenize ve takvim randevuları oluşturup iptal etmenize izin verir, üstelik hepsi telefon ekranına dokunmadan.

Doğal olarak bu, gittikçe azalan kablolu kulaklık kullanıcıları için geçerli olacak bir güncelleme. Eğer siz de bu gruba dahilseniz yerinde bir güncelleme.

Exit mobile version