Arka plan uygulamalarını kapatmak mı kapatmamak mı?

iOS ya da Android, hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın arka planda çalışan uygulamaları kapatmak ya da kapatmamak kişisel bir tercihen öteye geçebilmiş değil. Bazı kullanıcılar arka planda uygulama açık bıraktığında stres yaşarken bazıları hiç umursamadan günler boyu hiç birini kapatmadan telefonunu kullanmaya devam edebiliyor. Durumla ilgili uzmanlara yöneltilen sorular sonrasında gerçek ortaya çıktı: Arka plan uygulamalarını kapatmanın pil ömrüne hiç bir faydası yok!

2016 yılında Twitter’da aynı konuda devam eden tartışmalara şuan Google’da platform ve ekosistem departmanlarında üst düzey yetkili olan Hiroshi Lockheimer’in verdiği yanıt oldukça açık: “Sistem neyin çalıştığını kontrol etme konusunda optimize edildi. Bununla ilgili oynama yapmak sadece daha fazla çöp ortaya çıkarır.” 

Android için arka plan uygulamalarının kapatılmasının hiç bir faydası yok, peki iOS için? Onda da durum Android’den farksız. iOS geliştiriclerinin sürekli olarak kullanıcılara önerileri arka plandaki uygulamaları kapatmamaları. Aynı öneriyi Apple kendi destek sayfasında bile dile getiriyor. Sayfada arkada çalışan uygulamaları kapatmanın pil ömrüne pozitif etkisi olmadığı ve bunları sadece yanıt vermiyorlarsa kapatmanın uygun olduğunu belirtiyor. 

Yetkililerden gelen bilgiler böyleyken hala arka plandaki uygulamaları kapatmak bir çok kullanıcı için en iyi yol olarak görünebilir çünkü mantıksal değil psikolojik açıdan o uygulamaların görünmüyor oluşu rahatlama yaratıyor gibi görünüyor.

Exit mobile version