Arama Sonlandırıldı Hatası Alıyorum, Çözümü Nedir?

Arama sonlandırıldı hatası yüzünden telefon görüşmesi yapamıyor musunuz? Bu çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

Arama sonlandırıldı hatası mı alıyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Çağrının sonlandırılması maalesef ki birçok telefon kullanıcısının başına gelen bir durumdur. Neyse ki bu sorunun tekrarlanmaması için atabileceğiniz bazı adımlar bulunuyor.

Siz de bu sorunla sık sık karşılaşıyorsanız aşağıdaki çözüm yollarını uygulamayı deneyebilirsiniz. Bu yöntemler karşılaştığınızın hatanın tekrarlanmasının önüne geçecektir.

Arama Sonlandırıldı Hatası İçin Çözüm Yolları

Arama Sonlandırıldı Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Bağlantı Durumunu Kontrol Etme

Şebeke sorunları, görüşmenin aniden sonlanmasına neden olabilir. Sinyal eğer birden kesilirse zayıf da olsa telefon görüşmesine devam etme şansınız yok olacaktır.

2. Telefonun Şarjının Dolu Olduğundan Emin Olma

Bu sorun, telefonunuzun şarjının bitmesine az kalmışsa da ortaya çıkabilen bir sorundur. Bu yüzden başka bir adım atmadan önce şarjınızı kontrol edin. Telefonunuzun şarj olması gerekiyorsa şarja takın. Şarj işlemi sona erdikten sonra görüşmenin aniden sonlandırılmasından da kurtulmuş olacaksınız.

3. Uçak Modunu 30 Saniye Açık Tutup Kapatma

Bu sorunla karşılaşan kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre çağrı sonlandırıldı hatası için başvurulabilecek bir diğer çözüm yolu da telefonu 30 saniye boyunca uçak moduna almaktır. 30 saniyenin sonunda uçak modunu kapatabilirsiniz. Sorun hâlâ devam ederse diğer yöntemlere geçebilirsiniz.

4. SIM Kartını Çıkarıp Yeniden Takma

Yukarıdaki yöntemlerin hiçbirinden olumlu bir sonuç almazsanız SIM kartını çıkarıp yeniden takabilirsiniz.

5. Telefonu Yeniden Başlatma

Telefonu yeniden başlatmak, bir akıllı telefon ile ilgili herhangi bir sorunu çözerken başvurulan ilk çözüm yollarındandır. Telefonu yeniden başlatmak birçok sorun karşısında kurtarıcı bir rol üstlenir ve üstün başarı elde eder.

Bunun sebebi, yeniden başlatma işleminin tüm işletim sistemini yeniden başlatmasıdır. Bir yazılım hatası varsa geçici dosyaların silinmesi nedeniyle bu hatanın da çözüme kavuşması muhtemeldir.

6. Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geçme

Yukarıda sıralanan tüm çözüm yollarını tek tek uygulamanıza rağmen sorunu yaşamaya devam ediyorsanız başka bir telefondan müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Exit mobile version