AR Nedir, VR ile Arasındaki Farklar Nelerdir?

AR nedir, VR teknolojisinden farklı mıdır? Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliği kıyaslayıp merak edilen soruları yanıtladık.

AR nedir, VR nedir? İçinde bulunulan zamanın en önemli iki teknolojisi AR ve VR farkı var mıdır? Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR), video oyunları başta olmak üzere pazarlamadan eğitime, eğitimden eğlenceye kadar pek çok alanda aktif olarak kullanılmaktadır.

Her iki teknoloji de sanal dünya ile gerçek dünyayı birleştirerek yeni bir dünya yaratmaktadır. Bu ikisi her ne kadar amaç olarak birbirine benzer olsa da birbirinden ayrılmalarına neden olan pek çok önemli farklılık vardır.

AR Nedir - 1

AR Nedir, Nerelerde Kullanılır?

AR, artırılmış gerçekliğin kısaltmasıdır. Bugün akıllı telefonları ile Instagram, Snapchat gibi sosyal medya platformuna giren ve hikâye efektlerini kullanan herkes artırılmış gerçekliği deneyimleyebilmektedir.

AR bir telefon kamerası ile çekilmekte olan fotoğraf ya da videolara gerçekte var olmayan ögelerin eklenmesini sağlamaktadır. Bu ögeler Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarında yer alan hikâyeler özelliği için geliştirilen efektlerde denk gelinmesi muhtemel olan dövme gibi ögelerden oluşmaktadır.

Piyasada şu an azımsanamayacak kadar çok AR tabanlı oyun vardır. Buna verilebilecek en iyi örnek muhtemelen Pokémon Go’dur. iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirilen bu artırılmış gerçeklik tabanlı oyunda amaç gerçek dünyada mümkün olabildiğince çok Pokémon avlamaktır.

VR (Sanal Gerçeklik) Nedir?

Sanal gerçeklik tamamen sanal bir dünyaya odaklanan bir teknolojidir. Artırılmış gerçeklikten daha maliyetli bir teknolojidir. Bu teknolojinin kullanıcıları, kendisini başlı başına sanal bir dünyada bulmaktadır.

Bu dünyada gerçekte var olmayan mekânlara da gerçekte var olan mekânlara da rastlanabilir. Kullanıcılar aslında olmayan eldivenleri giyebilir, olmayan silahlarla canavarlara karşı mücadele verebilir.

AR ve VR Farkı Nedir?

AR nedir, VR teknolojisinden ne gibi bir farkı vardır gibi soruların yanıtı bu şekildedir. Peki, siz geleceğe şekil verecek VR teknolojisi ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Exit mobile version