Aptera, şarj edilmesi gerekmediğini söylediği yeni bir Elektrikli Araç ile geri döndü

Üç tekerlekli elektrikli otomobili için finansman sağlayamadıktan sonra 2011’de kapanan şirket Aptera, en azından çoğu sürücü için hiçbir zaman şarj edilmesi gerekmediğini iddia ettiği yeni bir güneş enerjili elektrikli araçla geri döndü. Ve 100 kWh pil ile en üst modelinin 1.000 mil (yaklaşık 1600 km) menzile ulaşabileceğini öngörüyor.

Yeni üç tekerlekli, iki kişilik araç, günde 72 kilometre menzil sağlayabilen bir güneş enerjili tavan dizisine sahip. Eğer en üst modele sahipseniz ve park halindeyken güneş panellerinin şarjını da eklerseniz, 1.000 mil gerçekten mümkün. Car and Driver‘ın da belirttiği gibi, araç sürüş sırasında sadece güneş enerjisiyle çalışmıyor.

Aptera ‘nın kurucu ortağı Chris Anthony bir basın bülteninde “Aptera’nın Asla Şarj Edilmeme teknolojisiyle, güneşin gücüyle hareket ediyorsunuz. Dahili güneş enerjisi dizilimimiz pil takımınızı dolu tutaacak ve sizi gitmek istediğiniz her yere götürecek” dedi. “Asla Şarj Etme, her Aptera’da yerleşik ve çoğu bölgede yılda 11.000 milin üzerinde seyahat etmeye yetecek kadar güneş ışığını toplayacak şekilde tasarlanmıştır.”

Araç, resimlere ve teknik özellik tablosuna göre kıvrımlı ve hafif. Sadece 0.13’lük bir sürükleme katsayısına sahiptir (karşılaştırma olarak, Tesla‘nın Model 3’ün sürükleme katsayısı 0.23 ve Volkswagen’in ID 4 elektrikli SUV’si 0.28). Önden çekişli aracı 5,5 saniyede sıfırdan 60 mil/saate çıkabilir ve üç tekerlekten çekişli modeli 3,5 saniyede 60 mil/saate çıkabilir.

Exit mobile version