Apple’ın iPhone satış geliri tatil döneminde Yüzde 15 düştü

Apple, 2018 tatil alışveriş sezonunu içeren şirketin, ilk 2019 mali çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıkladı. Apple, bir yıl öncesine göre % 5 düşüş ve 841 milyar dolar gelir elde etti. A

pple bir basın açıklamasında: “iPhone’dan elde edilen gelir önceki yıla göre % 15 düşerken, diğer tüm ürün ve hizmetlerden elde edilen toplam gelir % 19 arttı” dedi . Analistler 83.97 milyar dolar gelir ve hisse başına 4.17 dolar kazanç elde ettiler.

Apple Mali Açıdan Geriliyor Mu ?

Tim Cook: “Gelir rehberliğimizi kaçırmak hayal kırıklığına uğratırken, Apple’ı uzun vadede yönetiyoruz ve bu çeyreğin sonuçları işimizin temel gücünün derin ve geniş olduğunu gösteriyor” dedi.

Apple şimdi; Cook’un: “müşterilerimizin memnuniyetinin ve sadakatinin büyük bir kanıtı olduğu; geniş ve hızlı büyüyen ekosistemimiz sayesinde, hizmetlerimizi yeni kayıtlara sürüklüyor” dediği 1.4 milyar cihazlık aktif bir kurulum tabanına sahip.

Cook; underwhelming iPhone sonuçlarının bu ayın başlarında yolda olduğu konusunda uyardı. Şirket hisselerinin, 2 Ocak’ta alım satımını kısa bir süre durdu ve Cook; yatırımcılara bir mektupta: “beklenen iPhone gelirinden daha düşük” olduğunu onaylayarak tatil dönemi gelir tahminini düşürdü.

Cook: “Büyük Çin ve diğer gelişmekte olan piyasalar, bir önceki yıla göre iPhone gelirlerinin büyük çoğunluğunu oluştururken, bazı gelişmiş pazarlarda iPhone gelirleri de bizim düşündüğümüz kadar güçlü değildi” dedi. Tüm bu konuşmalar, iPhone gelirlerinin düşmeye devam edeceğini gösteriyor.

Exit mobile version