Apple’ın Eğitimdeki Yeri

Yaratıcılık, her çocuğun içinde var. Ve bu yaratıcılığı beslemek, eğitimcilerin en önemli görevlerinden biri. Yaratıcılık, öğrencilerinizin daha iyi iletişim kurmalarını ve karşılaşacakları problemlere daha özgün çözümler geliştirmelerini sağlar. Onları, hem bugün başarılı olmaları hem de geleceği şekillendirmeleri için hazırlar. Apple 40 yıldır, öğrencilerinin yaratıcılığını ortaya çıkarabilmeleri için öğretmenlere yardımcı oluyor. Ve bugün bunu başarabilmek için her zamankinden daha fazla yöntemi var. Büyüleyici öğrenim deneyimleri oluşturmanıza yardımcı olmak için yalnızca güçlü ürünler değil, etkili araçlar, ilham verici içerikler ve öğretim programları da sunuyor.

Apple ürünlerini kullanan tüm öğrenciler, sınırsız bir ifade özgürlüğüne sahip. iPad, herkesin başlangıçtan itibaren uzmanlaşabileceği kadar basit ve öğrencilerin kendi fikirlerini takip etmelerine olanak tanıyacak kadar esnek. Mac ise en iddialı projelerle başa çıkabilmeniz için gereken gücü sağlıyor. Ve yaratıcılığı artırmak için Apple tarafından tasarlanan eksiksiz uygulama paketiyle, hem iPad hem de Mac, çocuklara sahip oldukları hayal gücü kadar limitsiz bir ortam sunuyor.

 

Kod yazmak, teknolojiyle şekillenen bir gelecekte öğrencilerin başarılı olması için vazgeçilmez bir beceri. Geniş kapsamlı Everyone Can Code ders programını işte bu nedenle geliştirildi. iPad ve Mac’te yapılan dersler, öğretmen kılavuzları ve uygulamalar, sınıfta kod yazmayı öğretmenizi kolaylaştırıyor. Çünkü Apple’a göre kod yazmak ders programının dışında kalan bir aktivite değil, temel ders programının bir parçası.

Öğretmenlerin birbirlerinden öğrenmelerine ve eğitim alanındaki öncülerin tanıtılmasına yardımcı olan programlar geliştiren Apple, ayrıca sınıfta iPad ve Mac’ten en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak ipuçlarını, hikayeleri ve diğer yararlı materyalleri de sağlıyor.

Eğitimin dinamik gücü iPad

iPad, sonsuz bir ifade ve hareket özgürlüğü için tasarlandı. Muhteşem uygulamalar ve gelişmiş yerleşik teknolojilerle iPad, öğrencilerin hayalindeki her şey olabiliyor ve sahip olduğu güçle, hayal ettikleri her şeyi yapabiliyor. Üstelik, kullanımı o kadar kolay ki öğrenciler akıllarına gelen herhangi bir fikri hemen uygulamaya geçirebiliyorlar.

Üstün teknolojiyle donatıldı. Kullanması çocuk oyuncağı.

Dokunma, kaydırma, sürükleme ve bırakma hareketleriyle, öğrenciler iPad’i ellerine aldıkları andan itibaren kullanmaya başlayabilirler. İster kelimeleri telaffuz etmeyi yeni öğreniyor ister trigonometrik fonksiyonların grafiğini çıkarıyor olsunlar, metin, fotoğraf ve belgeleri nasıl birer uzman gibi hareket ettirebileceklerini hemen anlayabilirler. Multi‑Touch, olağanüstü etkileyici ve duyarlı bir deneyim sunuyor. Böylece, öğrenme şekilleri ne olursa olsun öğrenciler yaptıkları şeye odaklanabiliyor.

iPad de diğer tüm Apple ürünleri gibi her beceri seviyesinden öğrenciye güç verecek geniş özellik seçenekleriyle tasarlanıyor. Ekranı Seslendir özelliği, göremeyen veya ses takviyesiyle daha iyi öğrenen kullanıcılar için içerikleri sesli okuyor. VoiceOver, belge açma veya menü öğesi seçme gibi işlemlerde öğrencilere yol gösteriyor. Denetimli Erişim ve Safari Okuyucu ise öğrencilerin odaklanmalarına yardımcı oluyor.

Öğrencilere bir iPad verdiğinizde, onların inanılmaz bir güce sahip olmalarını da sağlarsınız. Ders aralarında 4K videoları düzenleyebilir, 3 boyutlu bir buhar makinesi modeli tasarlayabilir veya klasik müzikle ilgili sunumları için sanal bir orkestrayı yöneterek fon müziği besteleyebilirler.

 

Tek bir uygulamada çalışmak etkili bir eğitim için her zaman yeterli olmayabilir. Multitasking özellikleriyle öğrenciler Pages’da kitap raporu yazarken iBooks’taki bir romana referans verebilir, Split View özelliğiyle aynı anda iki uygulamanın da aktif kalmasını sağlayabilirler.

iPad’in sunduğu artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi, öğrencilerin etraflarındaki dünyayı öğrenme ve onunla iletişim kurma biçimlerini değiştiriyor.

 

Apple Pencil’ın bildiğiniz özelliklerine şimdi iPad’i kullanmanın yepyeni yolları ekleniyor. Not almak, okul gezilerinde gözlemlerinizi kaydetmek, detaylı illüstrasyonları gölgelendirmek, belgeleri işaretlemek için mükemmel bir yöntem. Öğretmen ve öğrencilerin yapması gereken diğer her şey için de.

Kalem, fırça, pastel boya. Apple Pencil bunların hepsi ve çok daha fazlası. Gelişmiş basınç ve eğim sensörleri, çok hafif efektleri bile algılayabiliyor. Işık hızındaki duyarlılık, kusursuz ve doğal bir deneyim sağlıyor. Böylece öğrenciler kaligrafiden teknik çizime, lekelemeden silmeye, sulu boyadan yağlı boya resme kadar her şeyi, gerçek kağıtla çalışıyormuş gibi yapabilirler. Üstelik gerçek kağıdın sunduğu olanakların çok daha ötesine geçerek.

 

Şimdi öğrenciler için tüm Pages, Numbers ve Keynote belgelerinde yazı yazmak ve çizim yapmak çok kolay. Öğretmenler de kendi notlarını hem bu belgelere hem de PDF dosyaları, fotoğraflar, web sayfaları ve çok daha fazlasına anında ekleyebiliyorlar.

 

Tek bir aygıtta güçlü bir kameraya ve düzenleme araçlarına sahip olan öğrenciler, bir anı, ilham kaynağını veya sahneyi çekerek hemen üzerinde çalışmaya başlayabilirler. Örneğin okulun web sitesi için bilim fuarının videosunu çekebilir veya tarih projesi için bir belgesel kurgulayabilirler. Ve FaceTime kamera sayesinde sınıf arkadaşlarıyla kolayca iletişim kurabilir, birlikte çalışabilirler.

iCloud

iCloud, öğrencilerin tüm belgelerini ve projelerini güvenli bir şekilde saklıyor ve tüm aygıtlarında güncel, güvende ve erişilebilir halde tutuyor. Dosyalar uygulaması ise tüm bunları düzenli hale getiriyor ve bulunmalarını kolaylaştırıyor. Ayrıca şimdi Apple ID Yönetimi kapsamındaki tüm öğretmen ve öğrenciler, ücretsiz 200 GB iCloud depolama alanına sahip oluyor.

 

Uygulamalar

Uygulamalar sayesinde iPad bir laboratuvara, film stüdyosuna, zaman makinesine, hatta uzay gemisine dönüşebiliyor. Apple tarafından tasarlanan ücretsiz üretkenlik ve yaratıcılık uygulamalarının yanı sıra App Store’da bulunan, öğrenime özel tasarlanmış binlerce uygulamayla her konu daha ilgi çekici hale geliyor.

Bu uygulamalara göz atmalısınız!

Mac

Mac, on yıllardır dünyanın önde gelen mühendislerine, sanatçılarına,

bilim insanlarına, tasarımcılarına ve müzisyenlerine güç veriyor. Ve bunu öğrenciler için de yapıyor. Çünkü onların en büyük fikirlerini destekleyecek güce sahip. Yüksek performanslı işlemciler ve grafik teknolojileri, gelişmiş depolama alanı ve bellek, göz alıcı Retina ekranlar. Tüm bunlar, her türden ilgi alanına yönelik profesyonel düzeyde uygulamaları çalıştırmak için bir arada.

Mac’in yüksek çözünürlüklü Retina ekranı, büyük projelerde çalışırken ekstra ekran alanına ihtiyaç duyan öğrenciler için harika. Üstelik, en küçük ayrıntılar için bile ince ayar yapmayı mümkün kılan bir netliğe sahip. Bu da grafik tasarım, mühendislik, video düzenleme gibi alanlara ilgi duyan veya online araştırma yaparken ya da makale yazarken metinlerin canlı ve net görünmesine önem veren öğrenciler için olmazsa olmaz bir özellik.

Yüksek performanslı işlemciler, son teknoloji grafikler ve süper hızlı flash depolama ile sunulan Mac, çok büyük boyutlu proje dosyaları oluşturup taşıyabileceğiniz ve birden fazla profesyonel düzeyde uygulamayı aynı anda çalıştırabileceğiniz güce sahip. Tüm bu güç, son derece ince ve hafif bir tasarıma sığdığı için, öğrenciler ve öğretmenler istedikleri yerde çalışabiliyorlar. Mac, inanılmaz derecede ince bir tasarımla benzersiz performans sunuyor. Üstelik tüm gün süren pil ömrüyle 12 saate kadar kullanım olanağı da sağlıyor.

İki sihirli uygulama: Okul ve Ödev ile tanışın

Ödev oluşturmak ve göndermek, mail yazmak kadar kolay. Üstelik, web bağlantılarından PDF’lere, belgelerden uygulamalardaki aktivitelerin bağlantılarına dek neredeyse her şeyi ekleyebilirsiniz. Ödev özelliğini duyurular ve anımsatıcılar göndermek veya ev ödevi vermek için kullanabilirsiniz. Ayrıca öğrencileriniz derslerine ilişkin her Ödev’i görüntüleyerek tamamlanması gerekenleri rahatça takip edebilir.

Tüm sınıfa veya tek bir öğrenciye Ödev gönderebilirsiniz. Alıcıyı, tarihi, açıklamayı ve aktiviteyi girin. Öğrencinin teslim etmesini istediğiniz bir şey varsa, istek bölümünü seçin.

Her aktivite için paylaşım seçeneklerini belirleyin. Uygulamalar ve okunması gereken bölümler gibi ev ödevlerini tüm sınıf paylaşabilir. Öğrencilerle belgeler üzerinde bire bir çalışabilmek içinse her öğrenciye belirli bir kopya atayabilirsiniz.

En yararlı eğitim materyallerinden bazıları uygulamaların içinde yer alıyor. Ancak öğrenciler, özellikle de küçük yaştakiler bu materyalleri bulmakta zorlanabiliyor. Okul uygulaması, öğrencileri doğru uygulamanın doğru bölümüne yönlendirmenizi olabildiğince kolaylaştırıyor. Öncelikle Tynker, Duolingo ve GeoGebra gibi popüler uygulamalara göz atarak öğretim programınıza uygun içerikleri buluyorsunuz.

Apple’a göre kod yazmak ders programının dışında kalan bir aktivite değil, temel ders programının bir parçası.


 

Exit mobile version