Apple Yeni Macbook Pro Modellerini Tanıttı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Apple gerçekleştirdiği etkinlikle yeni Macbook Pro modellerini tanıttı. 14,2 ve 16,2 inç olarak karşımıza çıkan iki Macbook Pro modelleri donanım özelliklerine göre 23 bin 499 TL'den başlayıp en yüksek fiyat olan 68 bin 599 TL'ye kadar çıkıyor.

Apple, gerçekleştirdiği Apple Event ile yeni Macbook Pro modellerini tanıttı. Şirket tamamen yeniden bir tasarıma sahip olan bu yeni modellerde ayrıca Mac için tasarlanan ilk profesyonel çipler olan yeni M1 Pro ve M1 Max de yer alıyor. Lansmanın en çok merak edilen ürünü yeni MacBook Pro 14 ve 16 inç olmak üzere iki versiyon ile geliyor. Cihazda Touch Bar yer almıyor. Apple bunun yerine cihazlarda fonksiyon tuşlarına yer verdi. Ayrıca MacBook Pro kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 desteği veriyor.

Apple MacBook Pro Özellikleri

Apple’ın eylüldeki etkinliğinde en çok merak edilen cihaz yeni nesil iPhone 13 ailesiydi. Dün yapılan etkinlikte en çok merak edilen cihaz ise Macbook Pro oldu. Yeni nesil MacBook Pro 14 ve 16 inç olarak iki farklı versiyonla tanıtıldı.

Yenilenen MacBook Pro ailesi ile birlikte Apple’ın daha önce kullanmayı bıraktığı iki bağlantı noktası da geri döndü. Apple’ın sevilen şarj bağlantı noktası olan MagSafe ve HDMI girişi yeni MacBook Pro modelleri ile birlikte tekrar kullanıma sunuldu.

Gümüş ve uzay grisi olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunacak olan yeni MacBook Pro modelleri, yenilenen klavyeye de sahipler. Ailenin küçük üyesi olan 14 inçlik MacBook Pro modeli, gücünü Apple tarafından geliştirilen Apple M1 Pro işlemcisinden alacak.

Bir önceki nesil MacBook Pro ile kıyaslandığında yeni MacBook Pro modelleri tek şarjla şunları gerçekleştirebiliyor:

– 14 inç model ekstra 7 saat ile 17 saate kadar, 16 inç model ise ekstra 10 saat ile 21 saate kadar video oynatma imkanı var. Bu, bugüne kadar bir Mac dizüstü bilgisayardaki en uzun pil ömrü.

– Xcode ile çalışan geliştiriciler 4 kata kadar daha fazla kod derleyebiliyorlar.

– Fotoğrafçılar hareket halindeyken Adobe Lightroom Classic’te 2 kata kadar daha uzun pil ömrüyle görselleri düzenleyebiliyorlar.

Prize takılı olmadığında performans kaybı yaşayan diğer profesyonel dizüstü bilgisayarların aksine; MacBook Pro hem prize takılıyken hem de pili kullanırken aynı seviyede performans sergiliyor.

Cihazların Diğer Özellikleri 

iPhone benzeri ekran çentiği ile gelen yeni MacBook Pro buna rağmen FaceID özelliğini içermiyor. Yeni MacBook Pro’da 1080p FaceTime HD kamera yer alıyor. İki model de macOS Monterey ile geliyor.

Her iki modelde de üç adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası yer alıyor. SDXC kart yuvası medya dosyalarına hızlı erişim sağlarken; HDMI bağlantı noktası ekranlara ve televizyonlara kolay bağlantı imkanı veriyor.

4 inçlik MacBook Pro modelinin işlemci özelliklerinin iki farklı yapılandırma seçeneğine sahip olacağını da paylaşalım. 16 inçlik MacBook Pro modeli hem Apple M1 Pro hem de M1 Max modellerine kullanabiliyor.

14,2 inçlik 3024×1964 piksel çözünürlüğünde Liquid Retina XDR ekrana sahip cihazın PPI değeri 254. Ailenin büyük üyesi olan 16 inçlik MacBook Pro modeli ise; 16,2 inçlik 3456 x 2234 piksel çözünürlüğünde Liquid Retina XDR ekran ile geliyor.

iPhone 13 ailesi ile telefonlara taşınan 120 Hz ekran yenileme hızı teknolojisi ProMotion; yeni MacBook Pro modelleri ile birlikte MacBook kullanıcıları için de piyasaya çıktı.

Her iki model için 512 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB ve 8 TB bellek seçeneği var. Ayrıca yenilenen MacBook Pro ailesi ile birlikte kamera da güncel hale geldi. Uzun süredir iyileştirilmesi beklenen kamera artık 1080 piksel çözünürlüğünde.

MacBook Pro Türkiye Fiyatı

Yeni 14 inç MacBook Pro modeli 23 bin 499 TL’den; 16 inç MacBook Pro modeli ise 28 bin 999 TL’den başlayan fiyatlar ile Türkiye’de satılacak. Ayrıca ön siparişe açılan yeni modeller 26 Ekim Salı gününden itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacak.

Exit mobile version