Apple yeni iPad Pro tabletini tanıttı! İşte fiyatı ve diğer detaylar…

Apple bugün, iPad’de şimdiye kadarki en güçlü ve gelişmiş iPad Pro tabletini duyurdu. Apple tasarımı M1 çipinin eklenmesi performansta büyük bir sıçrama sağlayarak iPad Pro’yu türünün en hızlı aygıtı haline getiriyor. 12,9 inç iPad Pro, en zorlu HDR iş akışlarına daha gerçekçi ayrıntılarla çarpıcı bir görsel deneyim sunan, iPad Pro’ya aşırı dinamik aralık getiren yeni bir Liquid Retina XDR ekrana sahiptir. 5G’ye sahip hücresel modeller, hareket halindeyken daha da hızlı kablosuz bağlantı sağlar ve kullanıcılara yüksek hızlı aksesuarlar için profesyonel düzeyde işlem hacmi sunan iPad Pro artık Thunderbolt desteği de içeriyor. Ek olarak, tamamen yeni bir Ultra Geniş ön kamera, kullanıcıları daha da ilgi çekici video görüşmeleri için otomatik olarak mükemmel şekilde çerçevelenmiş tutan yeni bir özellik olan Center Stage’i etkinleştirir. Yeni iPad Pro, 30 Nisan Cuma gününden itibaren apple.com adresinden sipariş edilebilecek ve Mayıs ayının ikinci yarısında genel satışa sunulacak.

Apple M1 çipi ile yeni iMac’i tanıttı! İşte çıkış tarihi ve fiyatı

GREG JOSWIAK APPLE iPAD PRO İLE İLGİLİ KONUŞTU

Apple’ın Dünya Çapında Pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak, “Devrim niteliğindeki M1 yongası, Mac için bir atılım oldu ve onu iPad Pro’ya taşımaktan inanılmaz derecede heyecanlıyız. M1’in performanstaki devasa sıçraması, 12,9 inç Liquid Retina XDR ekranda çığır açan aşırı dinamik aralık deneyimi, 2 TB’a kadar yüksek hızlı depolama, Thunderbolt genişletme, dört hoparlörlü ses sistemi, LiDAR Tarayıcılı profesyonel kameralar, çarpıcı hızlı 5G bağlantısı, Center Stage ile harika bir görüntülü arama deneyimi, iPadOS’un gelişmiş özellikleri ve güçlü bir profesyonel uygulama ekosistemi ile birleştiğinde, hepsi kullanıcıların tek elde tutabileceği bir cihazda, iPad Pro gibisi yok.” dedi.

M1, iPad Pro’ya Geliyor

M1 çipi, iPad Pro’nun sektör lideri performansını tamamen yeni bir düzeye taşıyor. 8 çekirdekli CPU tasarımı, düşük güçlü silikonda dünyanın en hızlı CPU çekirdeklerini içerir. A12Z Bionic’e göre yüzde 50’ye kadar daha hızlı CPU performansı sunar. 8 çekirdekli GPU, yüzde 40’a kadar daha hızlı GPU performansı sağlayan kendi sınıfındadır. İPad Pro’daki bu CPU ve grafik performansı kombinasyonu, türünün en hızlı aygıtı olarak liderliğini genişletiyor. Yeni nesil 16 çekirdekli Apple Neural Engine, gelişmiş bir görüntü sinyali işlemcisi (ISP), 16 GB’a kadar bellek, 2 kat daha hızlı depolama ve 2 TB’a kadar kapasiteye sahiptir. Yüksek bant genişliği bulunan bir bellek mimarisi gibi güçlü özel teknolojiler, iPad Pro’yu her zamankinden daha yetenekli hale getiriyor. M1’in sektör lideri güç verimliliği, iPad Pro’nun ince ve hafif tasarımında tüm bu şaşırtıcı performansın yanı sıra tüm gün pil ömrü sağlar. M1, A serisi yongaların aynı temel mimarisini paylaştığı için iPadOS, Basit gezinmeden en zorlu iş akışlarına kadar her şeyi kolayca idare etmek için M1’deki güçlü teknolojilerden tam olarak yararlanın.

Apple, yeni Apple TV 4K’yı duyurdu

12,9 inç Liquid Retina XDR Ekran, iPad Pro’ya Aşırı Dinamik Aralık Getiriyor

Yeni Liquid Retina XDR ekran, Pro Display XDR’ın çarpıcı ekran önü performansını 12.9 inç iPad Pro’ya taşıyor. Ekranın tüm arkasında 10.000’den fazla LED kullanan yeni, son teknoloji mini LED tasarımıyla tasarlanan Liquid Retina XDR ekran, 1000 nit tam ekran parlaklığı, 1600 nit maksimum parlaklık ve olağanüstü bir yaratıcı iş akışlarını geliştirmek için milyonda 1 kontrast oranı sunuyor. Sonuç, en karanlık görüntülerde bile en parlak vurguları ve en ince ayrıntıları yakalayarak gerçek dünyada görülebilenleri yansıtan çarpıcı bir görsel deneyimidir. Artık fotoğrafçılar, kameramanlar ve film yapımcıları dahil olmak üzere yaratıcı profesyoneller, her yere götürebilecekleri büyük bir ekranda gerçeğe yakın HDR içeriği görüntüleyebilir ve düzenleyebilir. Yeni Liquid Retina XDR ekran, HDR ve Dolby Vision içeriği için eşsiz bir mobil sinema izleme deneyimi sunan ProMotion, True Tone ve P3 geniş renk desteği dahil olmak üzere 11 inç iPad Pro’da da bulunabilen diğer gelişmiş teknolojileri içerir.

5G ile Daha Yüksek Hızlar

iPad Pro’da bulunan 5G ile hareket halindeki kullanıcılar daha iyi performansla daha fazlasını yapabilir ve yeni nesil indirme ve yükleme hızlarına erişebilir. Daha yüksek kaliteli video akışı, gerçek zamanlı işbirliği veya yüksek tanımlı FaceTime için harika bir deneyim sunuyor. Kullanıcılar, güvenli ve hızlı bir bağlantı kullanarak yaratıcı ve üretken kalabilir ve halka açık Wi-Fi bağlantı noktalarına bağlanmasına gerek kalmaz. Kendi türündeki herhangi bir cihazda en fazla 5G bandına sahip olan iPad Pro, dünya çapında en geniş 5G kapsamını sunar. ABD’deki iPad Pro modelleri, 5G’nin daha yüksek frekanslı versiyonu olan milimetre dalgayı destekleyerek iPad Pro’nun 4 Gbps’ye kadar hızlara ulaşmasını sağlıyor. iPad Pro aynı zamanda eSIM desteği sunarak anında bir ağ bulmayı ve 5G veri planına kaydolmayı kolaylaştırır.

Apple, iPhone 12 ve iPhone 12 mini’yi mor renkte tanıttı! İşte fiyatı…

Thunderbolt, iPad Pro’ya Geliyor

Thunderbolt ve USB 4 desteği, iPad Pro’daki USB-C bağlantı noktasını, kablolu bağlantılar için önceki iPad Pro’ya göre 40 Gbps’ye kadar 4 kat daha fazla bant genişliğiyle şimdiye kadarki en hızlı, en çok yönlü bağlantı noktası haline getiriyor. Thunderbolt, 10Gbps Ethernet’i destekler ve tümü yüksek performanslı kablolar ve yuvalar kullanılarak bağlanan tam 6K çözünürlükte Pro Display XDR dahil olmak üzere daha hızlı harici depolama ve hatta daha yüksek çözünürlüklü harici ekranlar gibi devasa bir yüksek performanslı aksesuar ekosistemi açar. Her zamankinden daha fazla çevre birimi desteğiyle iPad Pro artık yaratıcı iş akışlarına daha da sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor.

Center Stage, Görüntülü Görüşmeler için Yeni, Daha İlgi Çekici Bir Deneyim Sunuyor

iPad Pro’daki TrueDepth kamera sistemi, video görüşmeleri için yeni bir deneyim olan Center Stage’i etkinleştiren, iPad için özel olarak tasarlanmış yepyeni bir 12MP Ultra Geniş ön kameraya sahiptir. Center Stage, kullanıcıları çerçevede tanımak ve merkezde tutmak için yeni ön kameradaki çok daha geniş görüş alanını ve M1’in makine öğrenimi yeteneklerini kullanır. Kullanıcılar hareket ettikçe, Center Stage onları çekimde tutmak için otomatik olarak pan yapar. Başkaları katıldığında, kamera onları da algılar ve herkesi görünüme sığdırmak ve konuşmanın bir parçası olduklarından emin olmak için sorunsuz bir şekilde uzaklaştırır. Dolayısıyla, ister iş arkadaşlarınızla beyaz tahta ister sanal bir aile toplantısına katılın, bağlantı kurma deneyimi artık her zamankinden daha ilgi çekici.

iPad Pro’nun Ek Yeni Özellikleri

– M1’deki ISP ve Neural Engine, profesyonel kamera sisteminden daha fazla özelliğin kilidini açarak ilk kez iPad Pro’ya Smart HDR 3 desteği getiriyor. Düşük ışık koşullarında, ISP ve LiDAR Tarayıcı, neredeyse hiç ışık olmadan inanılmaz ayrıntıları yakalamak için görüntüleri ve videoları hızlı ve doğru bir şekilde odaklar.

– Arkadan aydınlatmalı tuşlar, entegre izleme paneli ve hareketli tasarımıyla rahat bir yazma deneyimi sunan Magic Keyboard, şimdi muhteşem bir yeni Beyaz renkte geliyor.

– Önümüzdeki haftadan itibaren iPad müşterilerinin kullanımına sunulacak olan iPadOS 14.5, Scribble ve Smart Selection gibi Apple Pencil özellikleri için genişletilmiş dil desteği, yeni emoji, en yeni oyun denetleyicileri için destek ve şarkı sözlerini ve Apple Music ile dünyanın dört bir yanındaki şehirlerdeki en popüler şarkıları görün.

İŞTE FİYATI VE ÇIKIŞ TARİHİ

Yeni iPad Pro, 30 Nisan Cuma gününden itibaren apple.com’da ve ABD dahil 31 ülke ve bölgede Apple Store uygulamasında sipariş edilebilecek. iPad Pro, Mayıs ayının ikinci yarısında Apple Store lokasyonlarında satışa sunulacak.

Yeni 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro, gümüş ve uzay grisi renklerde satışa sunulacak. iPad Pro, 128GB, 256GB, 512GB, 1TB ve 2TB yapılandırmalarında mevcuttur. Profesyonel müşterilere uygulamaları ve içerikleri için daha fazla alan sağlar.

11 inç iPad Pro, Wi-Fi modeli için 799 ABD Doları ve Wi-Fi + Cellular modeli için 999 ABD Doları’ndan (ABD) başlar ve 12.9 inç iPad Pro, Wi-Fi için 1.099 ABD Doları ve Wi-Fi + Cellular modeli için 1.299 ABD Doları’dan başlar.

Exit mobile version