Apple, yasa dışı iPhone ve iPad satan şirkete dava açtı

Apple, ürünlerinin geri dönüşümü konusunda birkaç firma ile anlaşma sağlayarak bir sürü iPhone, iPad ve Apple Watch’u geri dönüştürüp çevreye katkıda bulunmak istiyordu. GEEP Kanada adlı şirketten yardım alarak ürünlerin geri dönüşümünü yapmak isteyen Apple’ı, Kanadalı firma adeta şoka uğrattı. Şirket 100.000 cihazı çalıp geri dönüştürmek yerine sattı.

GEEP KANADA 3 ÇALIŞANIN YAPTIĞINI İDDİA ETTİ

Şaşırtıcı bir şekilde GEEP Kanada, bu iddiaları yalanmadı. Bunun yerine, bir karşı davada açan şirket, üç çalışanın yasa dışı çalışmalarda bulunduğunu ve şirketin patronlarının haberi olmadan dolandırıcılık yaptığını iddia ediyor. Ancak Apple, bu üç çalışanın aslında kendilerinin de kıdemli yöneticiler olduğunu söylüyor. Şirkette yaklaşık 100.000 iPhone, iPad ve Apple Watch olduğu ifade ediliyor.

XBOX SERIES X VE SERIES S TÜRKİYE’DE ÖN SATIŞTA

Apple’ın yöneticileri, şirketin Ocak 2015 ile Aralık 2017 arasında geri dönüşüm için Geep Kanada’ya 531.966 iPhone’u, 25.673 iPad ve 19.277 Apple Watch ile birlikte gönderdiğini belirtiyor. Apple daha sonra Geep’in deposunu denetledi ve bazı cihazlarının diğer firmalardan uzakta depolandığını öğrendi.

APPLE HIRSIZLIĞI 2017 SONUNDA FARK ETTİ

Dava daha yeni kamuoyuna açıklanmış olsa da, Apple bu davayı Ocak 2020’de açarken, Geep Temmuz ayında çalışanları hakkında şikayette bulundu. Belgelerden Apple’ın 2017 sonu ile 2018 başı arasında bu hırsızlıkları keşfettiği ortaya çıktı.

APPLE SATILAN CİHAZLARIN DAHA FAZLA OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Apple, şirkete teslim edilen tüm cihazların seri numaralarını şüpheli bir şekilde kontrol etti. Üreticinin öğrendiği gibi, rezerve edilen cihazların yüzde 18’i (103.845) aktif olarak mobil ağlara kaydedildi. Hatta Apple, LTE olmayan cihazların incelemeye dahil edilmemesi nedeniyle çalınan cihaz sayısının önemli ölçüde daha yüksek olacağını iddia ediyor.

TAZMİNAT TALEBİ

Apple, bu cihazların yeniden satışından elde edilen kârın yanı sıra 31 milyon Kanada doları (20 milyon avronun biraz altında) gibi bir tazminat ödemenmesini talep ediyor.

Exit mobile version