Apple Watch Series 8 Vücut Isısı Sensörü İçerebilir

Apple Watch Series 8, bir vücut ısısı sensörü içerebilir. Bunun yanında WatchOS 9, gelişmiş bir düşük güç modu da ekleyebilir.

Apple her zamanki takvimine sadık kalırsa, Eylül ayında Apple Watch Series 8’e ilk kez bakmış olacağız. Muhtemelen watchOS 9’u da Haziran ayındaki WWDC’de ilk kez göreceğiz. Her iki etkinliğe de aylar var. Ancak Watch güncellemesi söylentileri artıyor.

Apple 3 yeni Apple Watch Üzerinde Çalışıyor

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple’ın bu yıl üç adede kadar saat modeli açıklaması bekleniyor. Series 8 ve yenilenen Watch SE ile birlikte sağlam bir tasarıma sahip yeni versiyon gelebilir. Bu, yeni akıllı saatin ekstrem sporculara yönelik olacağı ifade ediliyor.

watchOS 9 ile Apple, yükseltilmiş bir düşük güç modu sunabilir. Kullanıcıların yalnızca düşük güç modunda zamanı görmelerine izin vermenin ötesinde, saatleri bazı uygulamaları ve diğer özellikleri çalıştırabilir.

Sağlık Apple Watch için Önemli Bir Konu

Sağlık, Apple Watch için sıçramadan büyük bir odak noktası oldu. Series 8, karışıma bir vücut ısısı sensörü ekleyebilir. Başlangıçta plan, kullanıcılara doğurganlık planlaması konusunda yardımcı olmak gibi görünüyor. Daha sonra, sayısal bir ölçüm görmeseniz de, vücut sıcaklıklarının yükselip yükselmediğini kullanıcılara söylemek için kullanılabilir.

Buna ek olarak, Apple’ın bir kişinin belirli bir süre boyunca ne sıklıkta AFib durumunda olduğunu tespit eden watchOS0 için yeni bir “yük” özelliği ile atriyal fibrilasyon (AFib) izlemeyi geliştirmesi bekleniyor. Bunun da ötesinde, antrenman uygulamasında daha fazla antrenman türü ve koşu metriği mevcut olabilir.

Beklenen Özellikler Henüz Gelmeyebilir

Kullanıcıların Apple Watch Series 8’de görmeyi beklememesi gereken sağlık özelliklerine gelince, uzun süredir tartışılan kan basıncı monitörünün bu yıl gelmesi muhtemel değil. Gurman, Apple’ın hipertansiyon belirtileri araması beklenen teknolojiyle ilgili bazı sorunlarla karşılaştığını ve muhtemelen birkaç yıl daha hazır olmayacağını söyledi.

Muhtemelen Series 8 cihazlarında olmayacak olan uzun süredir konuşulan bir başka özellik de invaziv olmayan kan şekeri izlemesidir. Gurman’a göre bu birkaç yıl daha beklenmiyor.

İlaç Hatırlatmalarınızı Yapacak Özellik

Haber, orta vadede gelebilecek bazı iPhone özelliklerine de değiniyor. Sağlık uygulaması, kullanıcıların ilaç şişelerini taramalarına ve ne zaman hap almaları gerektiğini hatırlatmalarına olanak tanıyan bir özellikle birlikte; gelişmiş uyku algılamasına sahip olabilir.

En yeni akıllı telefon serisinde uydu bağlantısı da olabilir. Bu da kullanıcıların acil durum personeline kısa mesaj göndermesine ve uydu ağları aracılığıyla olayları bildirmesine olanak tanır. Apple’ın gelecek nesil Apple Watch için benzer özellikler üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Exit mobile version