Apple Watch Pro Uydu Desteği Alabilir

Apple'ın tanıtması beklenilen Apple Watch Pro, uzun süredir söylentisi yapılan uydu işlevlerine sahip olabilir.

Apple Watch Pro akıllı saatin uydu desteği alabileceği yönünde söylentiler dolaşıyor. Bir yıldan fazla bir süredir Apple’ın iPhone’a uydu özellikleri getirme yeteneği üzerinde çalıştığı söyleniyor. İlk olarak iPhone 13 serisi için önerilen bu işlev, artık yakında çıkacak olan iPhone 14’te de kullanılabilir. Bu işlev, iPhone kullanıcılarının hücresel hizmetin olmadığı bölgelerdeki acil durumları bildirmelerine yardımcı olabilirken, şimdi Apple tarafından bu işlevin yeni nesil akıllı telefonlara getirilmesi tartışılıyor. Apple Watch Pro’nun söylentileri.

Bilgiler, Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On bülteninden geliyor. Gazeteciye göre, henüz duyurulmayan dayanıklı Apple Watch Pro’nun yeni nesli uydu özelliklerine sahip olabilir.

Gurman, “Şirket, saatlerine uydu özelliklerini verme fikrini dahili olarak tartıştı; bu, yeni ve daha sağlam Apple Watch Pro’nun gelecekteki bir sürümü için anlamlı olabilir.” dedi.

Bugünkü bültende Gurman, iPhone’a uydu bağlantısı eklemenin ne kadar büyük bir anlaşma olabileceğini tartışıyor:

Bu, acil servisleri hızlı bir şekilde aramak ve onlara konumunuzu sağlamak için mevcut iPhone ve Apple Watch özelliğinden bir adım ötede. Bu özellikler aynı zamanda Garmin inReach gibi bağımsız uydu tabanlı cihazlara paralarının karşılığını verecek. Hücresel bağlantı olmadan ilk müdahale ekiplerine ulaşabilen bir iPhone’a sahip olma olasılığı, Apple’ın planlamasının ne olduğunun yalnızca başlangıcıdır. Sonuç olarak, kullanıcılar küresel internet erişimine sahip olabilir. Uydu bağlantıları üzerinden düzenli telefon görüşmeleri yapabilir. Hızlı 5G ağları ve uydu hizmetinin birleşimi, bir gün iPhone’u mevcut en güçlü küresel iletişim cihazına dönüştürebilir.

Bu özellik söylentileri Apple Watch Pro’nun ilk nesli için beklenmezken, aşağıda daha fazlasını okuyabileceğiniz gibi bu Saat için beklenen birkaç özellik var.

Apple Watch Pro Ne Vaadediyor?

7 Eylül’de Apple, Apple Watch Series 8 ile birlikte iPhone 14’ü duyuracak. Yeni bir Apple Watch SE ve bu dayanıklı Apple Watch Pro’nun da “Far Out” açılış konuşmasında duyurulacağı söyleniyor.

Mark Gurman’ın haberine göre Apple Watch Pro, yeni bir tasarımla kendisini Apple Watch Series 8’den görsel olarak farklılaştıracak, ancak kenarlarının düz olup olmayacağına dair söylentiler farklı olacak. Gurman, “mevcut dikdörtgen şeklin evrimi” hakkında konuşuyor.

Apple Watch Pro’daki en önemli değişikliklerden biri, yapıldığı malzemeler olacak. Şu anda Apple Watch alüminyum, paslanmaz çelik ve titanyum olarak mevcuttur. Apple Watch Pro’nun, Apple’ın onu olabildiğince sağlam hale getirme çabalarının bir parçası olarak “daha dayanıklı bir titanyum formülasyonu” sunacağı bildiriliyor.

Bu daha büyük tasarımın yanı sıra, Watch’ın daha iyi pil ömrü sunacağı bildiriliyor. Bu Apple Watch’un “ekstrem spor” alıcıları için daha uzun pil ömrü önemli bir faktör olacak ve görünüşe göre bu Apple’ın bildiği bir şey.

Apple Watch Series 8’e çok benzeyen bu yeni Apple Watch Pro’nun vücut ısısı ölçümleri için destek eklemesi bekleniyor. Apple Watch size vücut sıcaklığınızın tam bir ölçümünü veremez, bunun yerine sıcaklığınızın yükseldiğini algıladığında size bir uyarı gönderir. Ardından, geleneksel bir termometre kullanarak sıcaklığınızı ölçebilirsiniz.

Exit mobile version