Apple Watch ile Stresinizi İzleyecek 3 Uygulama

Yeni bir çalışma, Apple Watch cihazının stres izleme için hazır olduğunu kanıtlıyor. İşte beklemenize gerek kalmayan 3 izleme uygulaması...

Apple Watch cihazının kalp atış hızı sensörünün kullanıcıların stresi takip etmesine yardımcı olmak için doğruluğa sahip olduğunu gösteren yeni bir çalışma yayınlandı. Neyse ki, Apple’ın yerel bir stres izleme deneyimi başlatıp başlatmayacağını görmek için beklerken, giyilebilir cihazı zaten üçüncü taraf uygulamaların kullanmakta olduğu stresle ilgili önemli bir ölçümü izliyor.

Apple Watch için gözden kaçan bir özellik olan, anlaşılması ve izlenmesi gereken değerli bir ölçüm olan kalp atış hızı değişkenliğini (HRV) zaten izliyor. Ancak Apple, verileri Fitbit veya diğer rakipler gibi yerel stres düzeyi izleme için kullanmaz.

Cleveland Clinic, HRV’yi Şu Şekilde Özetliyor:

“Kalbinizin değişkenliği, vücudunuzun ne kadar uyumlu olabileceğini yansıtır. Kalp atış hızınız oldukça değişkense, bu genellikle vücudunuzun pek çok değişikliğe uyum sağlayabildiğinin kanıtıdır. Kalp atış hızı değişkenliği yüksek olan insanlar genellikle daha az stresli ve daha mutludur.”

MyHealthyApple tarafından (MacRumors aracılığıyla) tespit edilen yeni bir çalışmada araştırmacılar, Apple Watch’un gerçekten de stresi izlemek için yeterince hassas olduğunu buldular. Çalışma, stres seviyelerini ayırt etmek için kullanılan HRV ölçümlerini oluşturmak için katılımcılarla günde altı EKG okuması kullandı.

Konuyla ilgili açıklamada “Araştırmacılar, “Genel olarak, “stres” modellerinin yüksek düzeyde kesinliğe ancak daha düşük hatırlamaya sahip olduğunu buldular. “Stressiz” modeller, tipik olarak %60’ın üzerinde bir geri çağırma ile genel olarak iyi performans gösterdi. Burada yapılan EKG ölçümlerinin standarda göre ultra kısa süresi ve gerçek hayattaki ölçümlerin doğası göz önüne alındığında, sunulan sonuçlar oldukça umut vericiydi.” ifadelerine yer verildi.

Çalışma ayrıca, Apple Watch’un kalp atış hızı ölçümlerine ek olarak uyku ve aktivite takibinin stres izleme deneyimini geliştirebileceğini de belirtti.

Apple Watch ile Stresi İzleyin: Denenecek 3 Uygulama

Stres seviyenizi şimdi daha iyi anlamak için Apple Watch’u kullanmakla ilgileniyorsanız, birkaç harika seçenek var.

İlk olarak, iPhone > Gözat > Kalp > Kalp Hızı Değişkenliği’nde Sağlık uygulamasına giderseniz şu anda HRV geçmişinizi görebilirsiniz. 6M veya yıl trendine göz atın. Genel olarak konuşursak, yükseliş eğilimi daha az stresle ilişkilendirilebilir ve düşüş eğilimi daha fazla stres anlamına gelebilir.

Stresinizi daha iyi anlamak üzere günlük HRV’den yararlanmak için bunlar denenecek üç harika uygulamadır. İlk ikisi daha çok zindelik ve strese odaklanır. Ancak hepsi günlük stresinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olur.

İşte Stresinizi Ölçecek O Uygulamalar

Exit mobile version