Apple Watch Sayesinde Bir Kadın Hamile Olduğunu Öğrendi

Apple Watch hamilelik tespitinde ipucu niteliği taşıyabilir. Bir kadın, akıllı saati sayesinde hamile olduğunu öğrendi.

Apple Watch Hamilelik İçin Büyük İpucu Olabilir

Apple Watch hamilelik tespitinde başvurulabilecek en iyi ipuçlarından biri olabilir. Reddit’teki Apple Watch subreddit’inde bir paylaşımda bulunan kadın, akıllı saatinin ortalama kalp atış hızının son zamanlarda önemli ölçüde arttığını fark etti.

Bunun arkasında bir şeylerin olabileceğinden şüphelenmeye başlanan 34 yaşındaki kadın, kalp atış hızının genellikle 57 civarında olduğunu fakat son birkaç gün içinde birden 72’ye yükseldiğini ifade etti.

Bunun neden kaynaklandığını öğrenmeye çalışmaya başlayan kadın, spor salonuna gittiğini ve beslenme konusunda da dikkatli olduğunu söyledi.

Kalp atış hızının artmasının birçok sebebi var. Bu nedenle kadın olasılıkları tek tek göz önünde bulundurarak hareket etti. En başta COVID-19’dan şüphelendi fakat COVID-19 testi, durumunun onunla hiçbir ilişkisinin olmadığını gösterdi.

Apple Watch Hamilelik Şüphelerini Arttırdı

Daha sonra kadın internette hamile kadınların hamileliğin ilk haftalarında kalp atış hızında kayda değer bir artış yaşanabileceğini içeren bazı makaleler buldu.

Şüphelerinin üzerine giden kadın, hamile olup olmadığını öğrenmek için bir uzmanla görüştü. Doktor, kadının dört haftalık hamile olduğunu söyledi.

Apple Watch şu an hamilelik tespitinde kullanılabilecek kadar gelişmiş değil ancak saatin ortalama kalp atış hızındaki değişiklikleri takip edebilmesi, akıllı saatin kullanıcılarına bu konuda önemli bir yol gösterici olabilir.

Bunun saatin yaygın kullanım şekline göre pek alışılmadık bir kullanım şekli olduğunu bildiğini belirten kadın, saatin kalp atış hızında bir artış gösteriyorsa test yapmanın iyi bir fikir olabileceğini ifade etti.

Exit mobile version