Apple Watch, el yıkamalarımızı kontrol edecek 

Apple Watch, ellerinizi 20 saniye yıkayıp yıkamadığınızı kontrol edecek.

Bildiğiniz gibi Covid-19 salgınıyla birlikte temizlik mevzusu da tüm dünyada bir numaralı gündem maddesi oldu. Apple da sessiz kalmadı ve yeni gelecek WatchOS 7 işletim sistemiyle ellerimizi yıkamaya başladığımızda hemen 20 saniyelik bir geri sayım başlatacak. Bu uygulamaya Otomatik El Yıkama Algılama deniliyor.  

Hastalığın yayılmasını önlemek için 20 saniye boyunca sabun ve su ile ovulmasını öneriyorlar. Apple’ın el yıkama özelliği de, insanları bu tavsiyelere uymaya teşvik etmek için tam zamanında tasarlandı.

20 saniye dolmadan ellerinizi yıkamayı bırakırsanız, Apple Watch sizden devam etmenizi istiyor. Hedefinize ulaştığınızda, “Aferin!” mesajı alıyorsunuz. 

Apple Watch ayrıca Sağlık (Health) uygulamasında hem “sıklığı” hem de “süreyi” göstererek el yıkama istatistiklerinizi takip ettirebilecek. Bu istatistikler son derece ödüllendirici veya utanç verici olabilir.

Apple, el yıkama özelliğiyle, sadece bizi “korumak” değil, toplumu mikroplarınızdan ve tembel yıkama alışkanlıklarımızdan da korumakta. 

Zaten bizim halkımızda el yıkamanın önemini çok iyi biliyoruz. Apple Watch, bu 20 saniyelik süreyi de dikkate almamızı sağlamış oluyor.

Exit mobile version