Apple ve Facebook Masaya Oturdu: İkili Sonunda Anlaştı!

business hand holding like icon

Son günlerin en hararetli tartışmalarını gerçekleştiren Apple ve Facebook masaya oturmaya karar verdi. İkili arasındaki en büyük problem ise Apple tarafından alınan yüksek komisyonlardı. İşte bu iki dev arasındaki tartışmanın yeni boyutu.

Facebook, “Ücretli Çevrimiçi Etkinlikler” olarak bilinen bir sistemle büyük sorunlar yaşıyor. Apple tarafından oluşturulan bu sistem ne yazık ki çok ciddi seviyelerde komisyon alıyor. Apple’ın %30 oranındaki App Store komisyonu olarak da bilinen bu sistem nedeniyle neredeyse herkes şirkete tavır almaya başladı. Bundan sadece kısa bir süre önce Epic Games bile şirkete ağır sözlerde bulunmuştu.

Apple ve Facebook şimdilik anlaşmaya vardı

Facebook ile ilgili yapılan satın alımlarda 3 ay süreyle %30 App Store komisyonu alınmayacağı kararı ile birlikte aradaki buzlar yavaş yavaş çözülmeye başladı. Ancak Apple şu anda bile komisyonları yeniden başlatacağını ifade etti.

Apple ve Facebook

İkili arasındaki mücadele devam ederken Facebook sözcüsü Joe Osborne son derece önemli açıklamalarda bulundu. Osborne “Apple, üç aylık kısa bir süre vermeyi kabul etti ve bunun ardından zor durumdaki işletmeler, yine Apple’a %30 App Store komisyonunun tamamını ödemek zorunda kalacak” diyerek yeniden tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu.

Oppo Find X2 ve Oppo Watch LOL temalı olarak satışa çıkıyor

Epic Games, Spotify ve Deezer gibi büyük kuruluşlar, Apple mağduru olarak biliniyor. Bu firmalar Apple’ın çok ciddi seviyede komisyon aldığını savunurken Apple durumdan sıyrılmaya çalışıyor. Şirkete göre iOS ve MacOS platformları için bu komisyonlar ödenmek zorunda. Sizce bu konuda hangi şirket haklı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version