Apple Uygulama Abonelikleri Kurallarını Değiştirdi

Apple, uygulama aboneliklerini yenileme kurallarını değiştirdi. Uygulamalar artık bir kullanıcının izin vermek için harekete geçmesine gerek kalmadan abonelik fiyatlarını artırabilir.

Apple, App Store‘da bazı büyük değişiklikler yapıyor ve bu hem geliştiriciler hem de kullanıcılar arasında oldukça heyecana neden oluyor. Apple, App Store kurallarındaki en son güncellemesinde, aboneliklerin daha yüksek bir fiyata daha kolay otomatik olarak yenilenmesine olanak tanıdı.

Şu anda, bir abonelik, yenileme zamanı geldiğinde önceki ödemenizden daha pahalıysa, bir kullanıcının fiyat artışını açıkça kabul etmesi gerekir. Aksi takdirde abonelik otomatik olarak durdurulur. Ancak ileriye dönük olarak, geliştiriciler – “belirli özel koşullar altında ve önceden kullanıcı bildirimi ile” – müşteri herhangi bir işlem yapmadan (Yeni bir pencerede açılır) bir aboneliğin fiyatını artırabilir.

Böylece hizmette herhangi bir kesinti olmasını önleyebilir. Apple’ın bahsettiği “özel koşullar”, yerel yasalara göre fiyat artışının yılda bir defadan fazla olmamasını, abonelik fiyatının 5 ila %50’sini veya yıllık maliyetin 50 ila %50’sini aşmamasını ve izin verilmesini gerektirir.

Apple Kullanıcıları Bilgilendirecek

Kullanıcı, bir fiyat artışı olacağı konusunda bilgilendirilecek. Ancak yalnızca aboneliğini bu gerçekleşmeden önce iptal etmek isterse harekete geçmesi gerekiyor. Apple, “Bu durumlarda Apple, kullanıcıları e-posta, anında iletme bildirimi ve uygulama içindeki bir mesaj da dahil olmak üzere her zaman bir artış konusunda bilgilendirir” diye açıklıyor.

Apple ayrıca, tercih edilirse aboneliklerin nasıl görüntüleneceği, yönetileceği ve iptal edileceği konusunda kullanıcıları bilgilendirecek.

Aşamaları geçen, yıllık limiti aşan veya yasaların gerektirdiği bölgelerde meydana gelen fiyat artışları için üyeler, daha yüksek maliyet oluşmadan önce tercih yapmalıdır. Abonelikler bir sonraki fatura döneminde yenilenmeyenler için yenilenmez. Ancak kullanıcılar uygulamaya, iOS Ayarları veya Mac’teki App Store’dan kolayca yeniden abone olabilirler.

Güncelleme Almayan Uygulamalar Kaldırılacak

Apple’a göre şirket, yeni yönergelerine uymayan ve uzun süredir güncellenmeyen uygulamaları App Store’dan kaldırmayı planlıyor. Ancak birçok geliştirici bunun yeterli bilgi olmadığını düşünüyor ve Apple’dan daha fazla şeffaflık talep ediyor.

Bu değişiklikten ne tür uygulamaların etkilendiğini merak ediyorsanız, tüm uygulamaların etkilendiğini ve bir an önce önlem alınması gerektiğini unutmamak gerekiyor.

Apple, kullanıcıların cihazlarından keyif almaları için güvenli ve güvenli bir ortam yaratmak istedikleri için uygulamaları App Store’dan kaldırıyor. Kullanıcıları için daha iyi bir kullanıcı deneyimi istiyorlar.

2022’de Apple, “güvenli olmadığı” düşünülen uygulamaları App Store’dan kaldıracağını duyurdu. Bunun nedeni, 2021’de başlatılan “Uygulama Güvenliği” adlı yeni bir girişimdir.

 

Exit mobile version