Apple TV Remote uygulaması App Store’dan kaldırıldı

Apple TV yayın cihazını iOS cihazlarınızdan kontrol etmek için kullanılan Apple TV Remote uygulaması artık App Store’dan indirilip yüklenemiyor. Bu bir problem gibi görünse de, gerçekten o kadar da önemli değil.

Apple, Apple TV Remote işlevini iOS 12’den başlayarak iOS’taki Denetim Merkezi’ne entegre etti. Böylece Apple TV’nizi açık olduğunuz sürece iPhone, iPad veya iPod touch’ınızdan da kolayca kontrol etmeye devam edebilirsiniz. Nispeten yeni bir yazılım.

PLAYSTATION PLUS FİYATLARINA ZAM

iOS CİHAZINA YÜKLEDİYSENİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Apple’ın uygulamayı App Store’dan kaldırmasıyla ilgili haberler 9to5Mac aracılığıyla geldi. Rapor aynı zamanda Apple’ın uygulamayı tamamen durdurmuş olabileceğini öne sürdü. Bu, mevcut uygulamanın daha fazla güncelleme almayacağı, ancak iOS cihazınıza zaten yüklediyseniz şimdilik çalışmaya devam etmesi gerektiği anlamına gelir.

Bununla birlikte, iOS 12 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlarda Apple TV’yi Kontrol Merkezi aracılığıyla kontrol etmek mümkün olduğundan, uygulama artık pek bir şey yapmaya izin vermiyor.

APPLE TV REMOTE YERİNE DENETİM MERKEZİ

iOS’un en son sürümünü (sürüm 14) kullanıyorsanız, Apple TV Remote, Apple TV’niz veya Apple TV 4K’nız ile kullanmak için otomatik olarak Denetim Merkezi’ne entegre edilecektir.

İOS 12’ye kadar olan biraz daha eski sürümlerde, entegre uzaktan kumandanın Apple’ın resmi destek web sitesinde açıklanan adımlar kullanılarak Kontrol Merkezine manuel olarak eklenmesi gerekecektir.

Açıkçası, Apple TV akış cihazlarıyla birlikte gelen fiziksel uzaktan kumandayı da kullanmaya devam edebilirsiniz. Uygulama ve iOS entegrasyonu, gerçek fiziksel uzaktan kumandaya alternatiflerdir.

Uzaktan kumandayı kullanamadığınız durumlarda, örneğin uzaktan kumandayı kaybetmiş veya hasar görmüşse veya pili bitmişse kullanışlı hale gelir. Apple TV, favori akış cihazlarımızdan biridir. Ancak aynı zamanda Rs’de fiyatlandırılan rekabete kıyasla oldukça pahalıdır.

Exit mobile version