Apple, Swift Dersleri Vermeye Başladı

Apple, Swift dersleri içeren web sayfasını kullanıma açtı. Teknoloji devi, bu sayfa ile geliştirici adaylarının temel atmasına olanak tanıyor.

Apple, Swift Dersleri Vermeye Başladı

Apple, geliştiricilerin Swift kullanarak geliştirme sürecine ilk adım atmalarını sağlayacak yeni bir web sayfasını kullanıcılara sundu. “Develop in Swift” başlıklı bu web sayfasında geliştiricilere Xcode’u nasıl yükleyeceği ve ilk Swift projelerine nasıl başlayacağı gösteriliyor.

Yeni web sayfası, Tim Sneath tarafından X üzerinden yapılan bir paylaşımla duyuruldu. Sneath, “Bugün Swift ve SwiftUI ile kodlamaya ilk adımlarını atanlar için yeni bir eğitim setini duyuyoruz! Bu eğitimlerden yararlanmak için önceden kodlama tecrübesine sahip olmanıza gerek yok çünkü bunlar harika bir temel oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Apple’ın Swift Dersleri Ne Sunuyor?

Apple’a göre bu web sayfasında yer alan eğitimler her kullanıcıya yönelik hazırlandı. Önceden kodlama ile hiçbir ilişkisi olmayanlar dahi temel oluşturmak için Apple’ın eğitimlerinden yararlanabilir.

Xcode’un nasıl indirilip kurulacağı, yeni bir projeye başlanacağı ve basit bir uygulamanın nasıl oluşturulacağını gösteren oldukça faydalı eğitimler bulunuyor. Apple, kullanıcıları farklı sonuçlar elde etmelerini sağlamak için kodu değiştirmeye de yönlendiriyor.

Web sayfasında geliştirici adaylarına mümkün olduğunca projeyi kendilerine ait hâle getirmelerini sağlayacak değişiklikler yapmaları tavsiye ediliyor.

Exit mobile version