Apple Silikon işlemcili ilk Mac Kasım’da

Bloomberg’den Mark Gurman bugün, özel bir Apple Silikon işlemciye sahip ilk Mac dizüstü bilgisayarını Kasım ayında “başka bir lansman” kapsamında duyurulacağını bildirdi. Gurman, bu Apple markasının bu yeni Silikon işlemcili Mac bilgisayarının dizüstü bilgisayar olacağını söyledi. Ancak yeni bir 13 inç MacBook Pro, yeni bir MacBook Air veya yeniden canlandırılmış bir 12 inç MacBook olup olmayacağı konusunda söylentiler çelişkili…

13 Ekim “Hi, Speed” etkinliğinin büyük ölçüde yeni “iPhone 12” ve “iPhone 12 Pro” cihazlarına odaklanması bekleniyor. Ancak Apple izleyicileri ilk Apple silikon Mac’in de açılış konuşması sırasında çıkabileceğini tahmin ettiler. Apple, kendi adına, yalnızca birinci sınıf çipli Mac’lerin 2020’nin sonundan önce geleceğini söyledi.

Gurman daha önce ilk Apple Silikon Mac’in “Kasım” ayına kadar duyurulacağını söylemişti. Ancak bugünkü ifade bunu “Kasım” ayına indirerek önümüzdeki haftaki Apple etkinliğinde Apple Silicon Mac’leri duyma ihtimalimizin düşük olduğunu söyledi.

APPLE’IN YENİ iPAD’İ TÜRKİYE’DE SATIŞA ÇIKTI

YIL SONUNA KADAR APPLE SİLİKON İŞLEMCİLİ İLK MAC GELECEK

Apple, Haziran ayındaki WWDC açılış konuşmasında, bu yılın sonlarından itibaren Intel’den Mac’ler için kendi özel tasarlanmış işlemcilerine geçeceğini duyurdu. Watt başına sektör lideri performans vaat ediyor. O sırada Apple, Apple Silikon içeren ilk Mac’i yıl sonuna kadar göndermeyi ve geçişi yaklaşık iki yıl içinde tamamlamayı planladığını söyledi.

APPLE SİLİKON İŞLEMCİLER ARM’A DAYALI

Apple Silikon işlemciler, Arm mimarisine dayalıdır. Bu, gelecekteki Mac’lerin herhangi bir yeniden derleme olmaksızın binlerce iPhone ve iPad uygulamasını çalıştırabileceği anlamına gelir. Bir geliştirici devre dışı bırakmadıkça bu uygulamalar Mac App Store aracılığıyla dağıtılacaktır.

Exit mobile version