Apple, AI Modelini Eğitmek İçin Shutterstock ile Anlaştı

Apple, yapay zeka modelini eğitmek için stok fotoğraf sağlayıcısı Shutterstock ile iş birliğine gitti. Peki, anlaşmanın değeri ne kadar?

Apple, AI Modelini Eğitmek İçin Shutterstock ile Anlaştı

Apple, yapay zeka modellerini eğitmek için stok fotoğraf sağlayıcısı olan Shutterstock ile büyük bir anlaşmanın altına imza attı.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre anlaşmanın 25 ila 50 milyon dolar değerinde olacağı tahmin ediliyor. Apple, yapay zekâ tarafında rakiplerine yetişmek için büyük miktarda veri setine erişmek ve bunu yaparken de telif hakkı ihlali yapmamak için Shutterstock ile iş birliğine gidiyor.

Apple’ın Shutterstock ile Yaptığı Anlaşmanın Şarltarı Neler?

Konu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar, Apple’ın yüz milyonlarca fotoğraf, video ve müziğe erişim için Meta, Google ve Amazon’la birlikte son aylarda Shutterstock ile lisans anlaşmaları yaptığını söyledi. Teknoloji devinin anlaşmasının şartları belli değil.

Shutterstock’un Finans Direktörü Jarrod Yahes, Reuters’a yaptığı açıklamada, bu teknoloji firmaları ile yapılan ilk anlaşmalarının her birinin 25-50 milyon dolar arasında değiştiğini ve çoğu anlaşma kapsamının daha sonra genişletildiğini belirtti.

Yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan verilere özellikle son aylarda teknoloji şirketleri tarafından inanılmaz bir talep var.

Reuters, bu tür anlaşmaların fiyatının içerik türüne ve alıcıya göre değişebildiğini ortaya koydu. Örneğin Defined AI’ın CEO’su Daniela Braga, Reuters’e şirketlerin genellikle görsel başına 1 ila 2 dolar, kısa video başına 2 ila 4 dolar, daha uzun videolar için saat başına 100 ila 300 dolar ödeme eğiliminde olduğunu söyledi.

Exit mobile version